G4Media.ro

SUA, Coreea de Sud și Japonia și-au exprimat îngrijorarea privind cooperarea militară…

Photo by Mikhail Metzel / POOL / AFP

SUA, Coreea de Sud și Japonia și-au exprimat îngrijorarea privind cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord

Secretarul american de stat Antony Blinken şi omologii săi sud-coreean şi japonez şi-au exprimat vineri „îngrijorarea serioasă” cu privire la discuţia privind cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv privind un posibil comerţ cu arme, a informat sâmbătă Ministerul de Externe sud-coreean de la Seul, informează Agerpres.

Antony Blinken, ministrul de externe sud-coreean Park Jin şi ministrul de externe japonez Yoko Kamikawa au convenit, într-o scurtă întâlnire vineri, în marja Adunării Generale a ONU, să răspundă ferm oricăror acte care ameninţă securitatea regională, încălcând rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a întreprins o vizită de o săptămână în Rusia săptămâna trecută, în care a discutat despre cooperarea militară cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Oficialii american şi sud-coreean şi-au exprimat îngrijorarea că întrevederea din Rusia a avut ca scop să permită Moscovei achiziţionarea de muniţie nord-coreeană pentru a-şi completa stocul afectat de războiul din Ucraina.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat miercuri că dacă Rusia va ajuta Coreea de Nord să îşi îmbunătăţească programele de arme în schimbul asistenţei pentru războiul din Ucraina, aceasta ar constitui „o provocare directă”, iar Seulul şi aliaţii săi nu vor asista fără să facă nimic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...