G4Media.ro

VIDEO SUA: Cel puţin 25 de morţi în urma tornadelor din statul…

sursa foto: captura video THV11

VIDEO SUA: Cel puţin 25 de morţi în urma tornadelor din statul american Mississippi / Daune devastatoare pentru locuitorii din zona afectată

Cel puţin 25 de persoane au murit, după ce o tornadă şi furtuni s-au abătat asupra statului Mississippi, din sudul Statelor Unite, relatează AFP.

sursa foto: captura video /THV11

„Este o tragedie”, a declarat guvernatorul statului Tate Reeves pe Twitter, referindu-se la „daune devastatoare” după ce tornadele au trecut prin Mississippi pe mai bine de 150 km de la vest la est.

„Amploarea pierderilor şi a pagubelor este evidentă în toate zonele afectate astăzi”, a spus el, după ce a vizitat Silver City, unul dintre oraşele cele mai afectate.

Numărul morţilor se ridică la 25 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit Mississippi State Emergency Services (MSEMA). Patru persoane dispărute „au fost găsite”, au adăugat ei.

Echipele de căutare şi salvare lucrează pentru a găsi victime.

Preşedintele american Joe Biden a vorbit într-un comunicat de presă despre imagini „sfâşietoare” şi a subliniat că statul federal va face „tot ce poate pentru a ajuta”, „atâta timp cât este nevoie”.

Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, sunt frecvente în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.

În decembrie 2021, aproximativ 80 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce tornade au lovit statul Kentucky.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Schimbarile climatice au facut ca tornadele sa se deplaseze spre sud-est, unde sunt mai greu de detectat si evitat, din cauza reliefului. Thanks, global warming!

  2. condolences