G4Media.ro

SUA avertizează statele insulare din Pacific că vor „lupta” împotriva regimurilor coercitive

sursa foto: Pexels

SUA avertizează statele insulare din Pacific că vor „lupta” împotriva regimurilor coercitive

Un diplomat american de rang înalt a avertizat duminică insulele din Pacific cu privire la o nouă luptă împotriva regimurilor violente și avide de putere, în timp ce a vizitat Insulele Solomon pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a bătăliei de la Guadalcanal din al Doilea Război Mondial.

Adjunctul secretarului de stat american Wendy Sherman a declarat că o nouă serie de lideri mondiali reînvie ideile „falimentare” despre utilizarea forței, potrivit unui raport recent al Agenției France-Presse, citată de The Guardian.

Vizitând un memorial de pe câmpul de luptă din Insulele Solomon, Sherman a declarat că „unii din întreaga lume” au uitat costul războiului sau ignoră lecțiile trecutului.

Ea a atacat „liderii care cred că constrângerea, presiunea și violența sunt instrumente care pot fi folosite cu impunitate”, fără a cita vreun lider.

Prezentând situația actuală ca având slabe ecouri ale luptei împotriva nazismului și a Japoniei imperiale din anii 1930-40, Sherman a îndemnat regiunea să riposteze.

„Ne amintim cât de falimentare, cât de goale au fost atunci și cât de goale rămân și astăzi astfel de opinii”, a spus ea.

„Astăzi suntem din nou implicați într-o luptă de un alt tip – o luptă care va continua pentru o perioadă de timp”, a mai afirmat Sherman.

Oficialul american le-a spus gazdelor sale că „depinde de noi să decidem dacă vrem să continuăm să avem societăți în care oamenii sunt liberi să își spună părerea”.

Este timpul, a spus ea, „să decidem dacă vrem să avem guverne care să fie transparente și responsabile în fața poporului lor”.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter