G4Media.ro

SUA au anunțat un ajutor umanitar suplimentar de 186 de milioane de…

Sursa foto; Dimitar DILKOFF / AFP

SUA au anunțat un ajutor umanitar suplimentar de 186 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni

Guvernul Statelor Unite a anunţat marţi că va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 186 de milioane de dolari pentru refugiaţii care au fugit de războiul din Ucraina, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

„Asistenţa umanitară suplimentară pentru refugiaţii din ţările vecine Ucrainei sprijină furnizarea de alimente, apă potabilă sigură, protecţie, adăposturi accesibile şi asistenţă medicală de urgenţă prin sprijinul partenerilor noştri internaţionali şi neguvernamentali”, potrivit unei declaraţii a secretarului de stat american Antony Blinken.

Antony Blinken a remarcat că SUA au furnizat Kievului şi ţărilor din regiune ajutor umanitar în valoare de aproape 293 de milioane de dolari de când Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, devenind „cel mai mare donator de asistenţă umanitară pentru Ucraina”.

Şeful diplomaţiei americane a reiterat apelurile vizând „încheierea imediată a războiului Rusiei împotriva Ucrainei” şi facilitarea de către Moscova a accesului umanitar şi a deplasării în siguranţă a celor care doresc să părăsească Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a semnat marţi un proiect de lege care acordă Ucrainei 13,6 miliarde de dolari destinaţi gestionării problemelor cauzate de invazie şi impactului acesteia asupra ţărilor învecinate.

Sursa foto; Dimitar DILKOFF / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O fi pe gratis ajutorul? Sau trebuie sa dea ucrainenii ceva la schimb? Ceva contracte de reconscructie, ceva fabricute, ceva resurse? Daca vom trai vom vedea…