G4Media.ro

SUA ar putea anunța în curând boicotul diplomatic al jocurilor din 2022…

Sursa foto: Consulatul General al Chinei din Sydney

SUA ar putea anunța în curând boicotul diplomatic al jocurilor din 2022 / Sportivii americani vor concura, însă nu va fi prezent niciun oficial

Se așteaptă ca administrația președintelui american Joe Biden să anunțe în curând un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022, informează CNN.

Potrivit canalului de televiziune, va fi vorba despre absența completă a oficialilor americani la Jocurile Olimpice, însă fără a-i priva pe sportivii americani de oportunitatea de a concura. Boicotul este de așteptat să fie anunțat în această săptămână.

În februarie 2021, o coaliție de 180 de organizații pentru drepturile omului reprezentând tibetani, uiguri, mongoli, rezidenți din Hong Kong și alții au cerut boicotarea Jocurilor Olimpice din capitala chineză.

De asemenea, o propunere similară a fost făcută de politicieni din Canada și Norvegia. Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Statele Unite vor discuta problema boicotării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing.

Pe 7 iunie, congresmeni, atât democrați, cât și republicani, au înaintat camerei inferioare a Congresului SUA o rezoluție prin care cere Comitetului Olimpic Internațional (CIO) să mute ediția a XXIV-a a Olimpiadei de iarnă de la Beijing, într-o altă locație. Politicienii și-au motivat decizia prin măsurile autorităților chineze, care ar fi încălcat drepturile minorităților naționale din țară.

Pe 16 noiembrie, The Washington Post a raportat că Statele Unite vor să răspundă la încălcările drepturilor omului din China printr-un boicot diplomatic.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că intenționează să vină la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Summitul virtual de luna trecută dintre Biden și președintele chinez Xi Jinping, văzut ca unele dintre cele mai critice discuții diplomatice ale președinției lui Biden, nu a dat rezultate semnificative. Cu toate acestea, a servit ca o reluare de bun augur a relațiilor dintre cele două țări după o deteriorare abruptă în ultimul an al administrației Trump.
Pe tot parcursul summitului din noiembrie, Biden și Xi s-au angajat într-o „dezbatere sănătoasă”, potrivit unui oficial înalt al administrației Biden prezent la discuții. Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile omului, agresiunea chineză față de Taiwan și problemele comerciale.
Aproape fiecare problemă majoră pe care se concentrează Biden, inclusiv abordarea problemelor lanțului de aprovizionare, schimbările climatice, Coreea de Nord și Iran, are o legătură cu China. Iar cele două țări, care au cele două mari economii din lume, rămân în dispute privind comerțul, agresiunea militară, infrastructura globală, sănătatea publică și drepturile omului.

Sursa foto: Consulatul General al Chinei din Sydney

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sportivii americani merg sa aplaude violurile demnitarilor chinezi.