G4Media.ro

SUA anunță că vor interzice toate zborurile rusești în spațiul aerian american,…

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

SUA anunță că vor interzice toate zborurile rusești în spațiul aerian american, urmând UE și Canada

Guvernul american a anunţat marţi o interdicţie a zborurilor ruseşti în spaţiul aerian american, urmând măsuri similare luate de Uniunea Europeană şi Canada după invazia Rusiei în Ucraina vecină, informează Reuters.

”Anunţ că ne vom alătura aliaţilor noştri închizând spaţiul aerian american pentru toate zborurile ruseşti, izolând şi mai mult Rusia şi adăugând o presiune suplimentară asupra economiei sale”, a declarat Biden în discursul său despre Starea Uniunii.

Ordinele Administraţiei Federale a Aviaţiei din cadrul Departamentului american al Transporturilor vor intra în vigoare până la sfârşitul zilei de miercuri şi vor suspenda operaţiunile tuturor aeronavelor deţinute, certificate, operate, înregistrate, închiriate sau controlate de, pentru sau în beneficiul unei persoane care este cetăţean rus.

Aceasta include zborurile de pasageri şi de marfă, precum şi zborurile regulate şi cele charter, ”închizând efectiv spaţiul aerian al SUA pentru toţi transportatorii aerieni comerciali ruşi şi alte aeronave civile ruseşti”, a precizat Departamentul Transporturilor.

Marţi seara târziu, United Airlines a anunţat că a suspendat temporar zborurile deasupra spaţiului aerian rusesc, alăturându-se altor mari transportatori americani care au luat această măsură după ce, săptămâna trecută, trupele ruseşti au pătruns în Ucraina.

United continuase să survoleze spaţiul aerian rusesc pentru a opera unele zboruri spre şi dinspre India în ultimele zile. Delta Air Lines, American Airlines şi United Parcel Service au confirmat săptămâna aceasta că au oprit zborurile deasupra Rusiei.

În ultimele zile, zborurile ruseşti au fost efectiv interzise în cea mai mare parte a destinaţiilor din SUA din cauza interdicţiilor de utilizare a spaţiului aerian canadian şi european. Unele guverne străine s-au întrebat în privat de ce Statele Unite nu au acţionat mai repede pentru a interzice avioanele ruseşti, la fel ca şi unii parlamentari americani.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că Ucraina a comis un „genocid” în regiunea Donbas din estul Ucrainei, fără a prezenta dovezi, şi a declarat că invazia, numită „operaţiune specială” de către oficialii ruşi, a fost, prin urmare, justificată pentru a pune capăt acestui genocid.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mda, vesti proaste pentru rusofilii consacrati si usor de recunoscut ca nu mai pot calatorii nici unde, mai concret izmenarii rupti-n kurr gen motz de pe koiotz si fake Melania zis chizdalia care fura nick-uri sa se dea pro-americani, niste tembelli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila.

  2. Acu’ sa vedem Piticul Atomic cum tine in foame, frig si prostie o placintā uriasā cu 100 de nationalitati. Un adevarat lagar al popoarelor. Sau poate poporul multi etnic, rasial, cultural, religios, impreuna cu FSB, ghinaralii, oli-garchos, au alte pareri despre Piticot? Oare ce model va alege, Saddam, Ceausescu, Milosevici sau Hitler? Les jeux sont faits. Dick-tateurs ne vont plus.

  3. Interdictia de zbor se poate evita usor. Zboara pana la Minsk, capitala Belarusului, si de acolo unde vor ei. Asa ca inchiderea spatiului aerian in europa si sua pt rusi e praf in ochi si marketing sa spuna ca fac si ei ceva.

    • Belarusul are zboruri doar spre Moscova si nimic mai mult, asta din toamna cand a primit interdictie in spatiul aerian european, motivul:
      Au sechestrat in aer un avion al Ryan Air ce avea ruta Grecia – Lituania, in care se afla un oponent de-a lui Lukashenko, iar cand a fost deasupra Belarusului l-au interceptat cu avioane militare si l-a fortat sa aterizeze la Mink ca sa-l aresteze pe barbat

  4. Multumesc pt clarificari. Ma bucur ca rusii o iau pe jos…