G4Media.ro

SUA ameninţă Belarusul cu o ripostă ”rapidă” şi ”fermă” dacă ajută Rusia…

SUA ameninţă Belarusul cu o ripostă ”rapidă” şi ”fermă” dacă ajută Rusia să invadeze Ucraina

Statele Unite ameninţă Belarusul că se expune unei riposte ”rapide” şi ”ferme” în cazul în care permite Rusiei să folosească teritoriul belarus pentru a ataca Ucraina, relatează AFP, preluată de News.ro.

”La fel cum am spus de clar Rusiei că va plăti scump” o eventuală invazie, ”în ultimele zile am transmis la fel de clar Belarusului că, dacă autorizează folosirea teritoriului său în vederea unui atac împotriva Ucrainei, va suferi o ripostă rapidă ş fermă din partea Statelor Unite şi aliaţilor noştri”, a ameninţat marţi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

”În cazul în care o invazie este lansată dn Belarus, dacă militari ruşi sunt staţionaţi în mod permanent pe teritoriul său, NATO ar putea de asemenea să-şi revizuiască poziţia în ţările cu frontiere cu Belarusul”, a mai ameninţat el în faţa presei.

Statele Unite au anunţat săptămâna trecută, în toiul unei încleştări cu Moscova, că sunt îngrijorate de o reformă constituţională în Belarus care să permită o desfăşuare de armament nuclear rusesc pe teritoroul acestei ţări vecine cu Ucraina şi Polonia.

Oficiali americani apreciază că exerciţii militare ruso-belaruse anunţate de către Belarus merg ”dincolo de normal” şi ar putea prevesti o prezenţă militară permanentă a Rusieiîn această fostă republică sovietică, rămasă unul dontre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei. (sursa foto: Captură video)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. belarusul oricum e cainele rusiei. Ar putea de acum sa o atace economic 🙂 nu o sa ii dea putin bani din buzunarul lui. Dar na saracii cetateni nu au nici o vina .

  2. A belit-o Kalascenko!