G4Media.ro

Stupii aflaţi în autotutilitara răsturnată în Neamț au fost mutaţi în câmp,…

Foto: Pixabay

Stupii aflaţi în autotutilitara răsturnată în Neamț au fost mutaţi în câmp, departe de circulaţia publică/ În zonă au fost lăsaţi cinci stupi pentru colectarea albinelor

Stupii aflaţi în autoutilitara răsturnată, sâmbătă dimineaţa, în judeţul Neamţ, au fost mutaţi în câmp, departe de circulaţia publică, de către pompieri, de proprietarul albinelor şi de apicultorii din zonă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ. De asemenea, în zona respectivă au rămas cinci lăzi de stup goale pentru colectarea albinelor.

ISU Neamţ a mai transmis că pavilionul apicol de la autoutilitară a fost tăiat şi dus tot în câmp.

“Cei doi pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ (plt. adj. Istrati Adrian şi plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu proprietarul albinelor şi apicultori din zonă au reuşit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulaţia publică. De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare şi a fost dus tot în câmp, unde aparţinătorul îşi va reorganiza familiile de albine.

La locul producerii evenimentului au rămas cinci lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleaţă. La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului, după cum ne-a comunicat un crescător de albine”, a anunţat ISU Neamţ.

Sursa citată a menţionat că localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceaţă fină).

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter