G4Media.ro

Studiul de fezabilitate al noului stadion din Timișoara a fost predat cu…

Sursa foto: gsp.ro

Studiul de fezabilitate al noului stadion din Timișoara a fost predat cu 9 luni întârziere / Noua arenă va avea 30.000 de locuri și va costa 121 de milioane de euro / Demolarea vechiului stadion „Dan Păltinișanu” așteaptă două hotărâri de guvern

Studiul de fezabilitate al noului stadion din Timișoara, care va fi ridicat după demolarea arenei „Dan Păltinișanu”, a ajuns la Consiliul Județean Timiș, cu o întârziere de 9 luni, scrie tion.ro.

Documentația a fost întocmită de o firmă contractată de Compania Națională de Investiții și trebuia să fie gata încă din luna martie a acestui an. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alina Nica, a cerut ca avizele necesare să fie obținute cât mai repede.

„Fac un apel pe această cale la toate instituțiile care sunt implicate în procesul de avizare să urgenteze procedurile, să țină cont de faptul că e un proiect capital pentru Timișoara și Timiș și să reușim să finalizăm acest proces cât mai rapid. Cam până la sfârșitul lunii ianuarie mi-aș dori să avem toate avizele obținute.”, a afirmat președintele CJ Timiș.

Pasul următor va fi de aprobare a indicatorilor tehnico-economici în comisiile din cadrul CNI și a Ministerului Dezvoltării.

„Eu îmi doresc ca până în 2024 să înceapă efectiv lucrările în cadrul stadionului. După ce se aprobă indicatorii tehnico-economici și finanțarea prin hotărâre de Guvern, noi putem trece deja la demolarea stadionului, iar CNI să înceapă procedurile de licitație pentru proiectare și execuție a lucrărilor”, a mai spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Firma Archistudio SRL din orașul Petroșani, județul Hunedoara, a câștigat licitația pentru proiectarea demolării. Însă demolarea și dezafectarea arenei se vor putea face abia după aprobarea a două hotărâri de Guvern. Una vizează aprobarea principalilor indicatori tehnico – economici și a surselor de finanțare. Iar a doua hotărâre de guvern se va referi la aprobarea demolării vechiului stadion „Dan Păltinişanu” și construirea unuia nou pe același amplasament.

Noul stadion care ar urma să fie construit în locul lui „Dan Păltinișanu” va avea 30.000 de locuri și va costa 600.000.000 de lei, echivalentul a 121 de milioane de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cine mai juca pe tarlaua asta !?!?

  2. 121 de milioane de euro aruncați pe fotbal când noua ne lipsesc spitale și școli moderne? Circ pentru turmă.

  3. Încă un cadou huliganilor din fotbal. Bineînțeles că stadionul nu va avea pista de atletism.

  4. Nu mai spuneti ca se construiesc stadioane, pentru ca de fapt se construiesc centre de informare turistica,sau sali de sport.Este ultima,dar nu cea din urma,metoda de a fura bani publici. Construiesti lucruri inutile asigurand astfel transferul avutiei statului,banii stransi din taxe si impozite, in anumite buzunare private.

  5. Bani aruncati pe geam. Sportul este la pamant si facem tot posibilul sa il bagam sub pamant. Visam si noi sa organizam campionate mondiale sau europene cand noi nici macar un targ de Craciun nu suntem in stare.