G4Media.ro

Studiu: România, printre țările UE cu cea mai mare dependență de echipamentele…

Studiu: România, printre țările UE cu cea mai mare dependență de echipamentele chinezești în rețeaua 5G

Un studiu care analizează cota de piață a Huawei în Europa, citat de Politico, arată că România se bazează pe tehnologia chineză pentru 79% din rețeaua sa 5G, fiind pe locul secund în UE după Cipru.

Studiul realizat de compania de consultanță în domeniul telecomunicațiilor Strand Consult (Danemarca) ia în calcul modul în care companii private și de stat din statele membre UE folosesc componente chinezești, oferite în principal de Huawei și ZTE, pentru a-și dezvolta serviciile 5G.

Cercetarea arată că Germania se bazează pe tehnologia chineză pentru 59% din rețelele sale 5G. Alte piețe cheie, inclusiv Italia și Olanda, se numără, de asemenea, printre cele opt țări în care peste jumătate din rețelele 5G funcționează cu echipamente chinezești.

Studiul analizează modul în care unii operatori de telecomunicații s-au bazat pe furnizorii chinezi Huawei și ZTE în etapa inițială a implementării 5G în Europa. Cifrele subliniază, de asemenea, una dintre temerile oficialilor occidentali: faptul că reacția Europei față de tehnologia chineză pentru rețelele de comunicații a fost lentă pentru a îndepărta operatorii de Huawei.

„Este mai ușor să predici decât să practici”, a declarat John Strand, fondatorul companiei de consultanță, cu privire la ezitarea guvernelor UE de a ridica bariere clare în calea utilizării echipamentelor de telecomunicații chinezești.

„Este mai periculos să fii dependent de rețelele de telecomunicații chinezești decât să fii dependent de gazul rusesc. Infrastructura digitală este fundamentul societății”, a declarat Strand.

Studiul e congruent cu un avertisment al șefei Comisiei Europene în domeniul digital, Margrethe Vestager, care a declarat în noiembrie 2022 că „o serie de țări au adoptat o legislație, dar nu au pus-o în aplicare… A o face să funcționeze este și mai bine”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Și cu ce e mai bună tehnologia amerlocă?

  • Maica, nu stiu eu daca si cu cat o fi mai buna, dar mai „sigura” pentru siguranta tarii, in mod sigur e! Cine stie, cunoaste si cine e onest, recunoaste!

  • Tehnologia americana e originalul nu un fake Haurist din dragonul rosu.

 2. la 5g nu prea e vorba de tehnologie americana , sunt niste firmulitze din ue care le au cu astea
  dar na, isi ia omu un tel xiaomi si zice ca stie despre ce e vorba

 3. Daca era asa toti aurolacii erau deja cipati.😁😁😁😁😁😁😁

 4. Ochi oblici care nu se vad, se uita.

 5. dr ponta era pă punctu sa chinezifice romania…comercial,industrial,tehnologic si energie nucleara…mowisti oportunisti fara coloana…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

 6. Cănd nu te țin balamale să faci o concurență serioasă pe piața aplici alte măsuri să-ți elimini concurenții….. promovezi economia de piata doar când ești tu lider….