G4Media.ro

STUDIU Hrănirea vacilor cu alge poate reduce semnificativ emisiile de metan /…

STUDIU Hrănirea vacilor cu alge poate reduce semnificativ emisiile de metan / Emisiile de metan rezultate de la animale reprezintă 14,5% din cantitatea totală a gazelor cu efect de seră produse de activitatea umană

Hrănirea vacilor cu alge marine dintr-o specie din Australia s-a dovedit că poate reduce considerabil emisiile de metan de la acestea, a constatat o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, relatează Xinhua.

Studiul, care a fost publicat joi de Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Industrială a Commonwealth (CSIRO) şi Universitatea din California, a relevat că Asparagopsis taxiformis – o algă ce se găseşte în largul coastelor Australiei – are potenţialul de a reduce în mod semnificativ emisiile rezultate din creşterea bovinelor.

Cercetătorii au constatat că înlocuirea în proporţie de 0,25% a hranei zilnice a vacilor cu aceste alge roşii are ca urmare o reducere a producţiei de metan, în medie, cu peste 50% de-a lungul unei perioade de 147 de zile.

Creşterea aportului de alge până la 0,5% din hrana zilnică a condus la o reducere cu 74% a emisiilor de metan, fără a afecta calitatea sau gustul cărnii.

Rob Kinley, cercetător-şef la Future Feed – un joint venture între CSIRO, Meat and Livestock Australia şi Universitatea James Cook, care se concentrează pe suplimentele pe bază de alge marine pentru reducerea cantităţii de metan emis în atmosferă – a declarat că aceste rezultate sunt fără egal.

”Vorbesc de la sine. Niciunele nu sunt nici măcar pe aproape. Nu există niciun alt compus de niciun fel, indiferent că este vorba de alge marine sau substanţe chimice (sintetice), care poate reduce metanul atât de mult fără a afecta animalul”, a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC).

”Metanul nu e necesar animalului, ci este doar un produs secundar al evoluţiei”, a adăugat el.

Asparagopsis taxiformis conţine niveluri ridicate de bromoform, o substanţă chimică ce poate stopa producerea de metan.

Emisiile de metan rezultate de la animale reprezintă 14,5% din cantitatea totală a gazelor cu efect de seră produse de activitatea umană.

Conform Future Feed, utilizarea în masă a algelor marine în hrana pentru bovine ar fi extrem de semnificativă în reducerea emisiilor la nivel global.

”Dacă 10% dintre producătorii din industria creşterii animalelor ar adăugat 1% din făina de Asparagopsis la aportul zilnic de furaje al animalelor rumegătoare, este ca şi cum ai elimina 100 de milioane de maşini de pe drum”, a precizat organizaţia pe site-ul său.

Sursa: Agerpres

Citește și – Burger King încearcă să reducă emisiile de metan: Adaugă lemongrass în dieta vacilor pentru a le reduce flatulența

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Daca sunt alge BIO – probabil
  Daca deja sunt imbibate in petrol… cine stie ce altceva iese

 2. Specia asta o ia razna!
  Mai fratilor CARE ESTE AMPRENTA DE CARBON SA PRODUCI FAINA SI SA O ADUCI LA BOTUL VACII?
  Facem ca si cu masinile electrice! Aceeasi vrajeala! De fapt mutam poluarea poluarea din oras la 100-1000 km! Acum cu faina asta din ferme pe mare!

  • Esti sigur ca e mai mare decit amprenta de carbon a furajului pe care il inlocuieste? Sau ca atunci cind tragi linia, bilantul nu este pozitiv? Vorbim de 0.5-1% din cantitatea totala, deci numere extrem de mici, care aduc avantaje de 50-75%.

  • eu zic sa te ocupi de altceva, ca n-ai tu treaba cu amprenta de carbon. tu mai mult ca siguri ai impresia ca vorbim de vreo cateva mii de vaci la nivel planetar.
   si ce e rau in a muta poluarea la 100km de oras, ca nu pricep? cand ai stat ultima oara pe o bicicleta in trafic si ai inghitit gaze de esapament, ca sa ai si vreo parere obiectiva???

 3. In câțiva ani va fi un privilegiu scump sa mănânci „bio” adică fleica de vacuta care a păscut lucerna.
  Plebea va manca noul McDonald’s.

 4. It’s OK when Bill does it!!!
  Sa manance el carnea sintetica, eugenistul planetei si sa se conformeze regulilor si legilor pe care le vrea pentru oameni!

 5. Pe lângă vaci și alte „bombe” ecologice trebuie sa dispară. Contor la c** pentru toți și sa plătiți pentru fiecare „petarda” pe care o trageți și bineînțeles produse artificiale din plastic cu diferite arome. Asta cu amprenta de carbon e doar o găselniță sa te stoarcă de bănet. Tovarășii talibani „iubitori” ai planetei s-au gândit și răzgândit pana au găsit cea mai buna metoda de ai baga in sărăcie și mai mare pe „sclaveti”. Încălzirea globala.

 6. reclama mascata
  si asta cu 14.5 % din emisi vin de la vacii tre sa fii nebun sa crezi asa ceva