G4Media.ro

STUDIU COVID-19 nu va dispărea odată cu vaccinurile, dar poate deveni o…

Sursa foto: Pixabay

STUDIU COVID-19 nu va dispărea odată cu vaccinurile, dar poate deveni o boală endemică, ținută sub control / Efecte ale vaccinurilor: după administrarea ambelor doze, riscul ca o persoană să dezvolte boala cu simptome este redus cu 90%

Covid-19 ar putea deveni o boală endemică, mulţumită vaccinurilor, şi, astfel, va putea fi controlată, arată un studiu al Universităţii Oxford, potrivit CNN, preluată de News.ro.

Dr. Elmer Huerta a analizat concluziile şi a publicat un articol în care a explicat: „Covid-19 ar putea să devină o boală endemică mulţumită vaccinurilor. Asta înseamnă că nu o să dispară în întregime, dar va fi controlabilă. Rezultatele studiului Oxford privind Covid-19 ne dau o idee despre cum va arăta viitorul pandemiei”.

„O epidemie este, evident, o gravă problemă de sănătate publică. O cauză epidemică nu reprezintă neapărat o boală contagioasă. De exemplu, creşterea rapidă a ratei obezităţii şi a consumului de tutun sunt considerate de asemenea epidemii. Pandemia, pe de altă parte, înseamnă că o boală infecţioasă s-a răspândit în lumea întreagă, descoperindu-se cazuri în fiecare ţară”, a scris el.

Sarah Walker, cercetător şef în studiul Universităţii Oxford, a declarat pentru CNN că, având în vedere că vaccinurile nu sunt 100% eficiente, infecţia nu va fi redusă la zero, însă ele pot face ca boala cauzată de noul coronavirus să devină una endemică.

Studiul a analizat puţin peste 1,6 milioane de probe moleculare PCR pe un eşantion reprezentativ din Marea Britanie, compus din 373.402 participanţi cu vârste de peste 16 ani, între 1 decembrie 2020 şi 3 aprilie 2021.

Elementele care au stat la baza cercetării au fost: numărul probelor moleculare pozitive, pentru a vedea câte infecţii s-au dezvoltat după vaccinare; numărul persoanelor care au informat că au avut anumite simptome, pentru a şti câte cazuri simptomatice ale bolii au apărut după vaccinare; încărcătura virală din probe, pentru a cunoaşte cantitatea de virus şi capacitatea de contagiere a persoanelor infectate; şi o analiză genomică a virusului izolat, pentru a cunoaşte efectul protector al vaccinului privind variantele noului coronavirus.

Rezultatele au indicat faptul că, la 21 de zile după ce au primit prima doză de vaccin, comparativ cu cei care nu au fost vaccinaţi şi nu au avut boala, probabilitatea ca o persoană să se infecteze cu SARS-CoV-2 s-a redus cu 65% şi cu 70%, în cazul celor care au primit ambele doze de vaccin.

Cele mai importante efecte ale vaccinurilor sunt acelea că, după administrarea ambelor doze, riscul ca o persoană să dezvolte boala cu simptome este redus cu 90% şi încărcătura virală a celor infectaţi este mult mai mică, astfel că sunt mai puţin contagioşi.

De asemenea, a fost remarcat faptul că vaccinurile au acţionat şi în cazul variantei B.117, descoperită în Marea Britanie.

Autorii studiului au concluzionat că vaccinarea cu o doză de ser dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca sau de Pfizer şi BioNTech ori cu două doze Pfizer/BioNTech a redus semnificativ numărul de noi infecţii, de infecţii simptomatice şi încărcătura virală a celor contaminaţi cu SARS-CoV-2 în cazul eşantionului reprezentativ al populaţiei din Regat, scrie News.ro.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Sa intelegem ca imunitatea de grup nu exista? Sau cercetatorii britanici au tras o concluzie „utila”?

 2. Ai idee cum s-a obtinut imunitatea naturala impotriva ciumei sau holerei?

 3. asta nu e studiu; e propaganda ordinara

 4. E vorba de reducerea cu 90% a formelor simptomatice, nu grave.

  O forma simptomatica poate fi si una usoara, de exemplu numai pierderea mirosului sau sa-ti curga nasul cateva zile.
  Nu asta ne dorim de fapt? Ca prin vaccin, covidul sa devina un simplu guturai?
  Vezi mortalitatea prin „imunizare naturala” de acum cateva luni in UK si Israel si compar-o cu cea de acum , cand majoritatea s-a vaccinat…

 5. Am intrat doar pentru a citi comentariile epidemiologilor de canapea. Avem mulți șoșocei pe aici :)))

 6. Disperare Pharma propaganda scarboasa.

 7. Well, disperații de mai sus, adepți ai teoriei conspirației încă nu au înțeles că studiul acesta arată de fapt că numărul antivaxxerilor va scădea pe cale naturală, în următorii 5-10 ani.

 8. Asa este…multe,multe specii de…ceapa!
  …alba,rosie,verde,mai tare,alta ceva mai moale etc!
  …daaa…cea mai buna e ceapa rosie!