G4Media.ro

Studiu: Bucureştiul este cel mai bun oraş din lume pentru gaming online

Studiu: Bucureştiul este cel mai bun oraş din lume pentru gaming online

Ookla, compania care deţine cel mai folosit instrument de testare a conexiunilor la internet, Speedtest.net, a realizat un studiu pornind de la viabilitatea conexiunilor la internet pentru gaming, dar ţinând cont şi de alte aspecte importante pentru acest domeniu. Latenţa şi viteza sunt două criterii esenţiale pentru gaming, mai ales în preajma lansării mai multor servicii de streaming, iar Bucureşti este oraşul care stă cel mai bine la nivel mondial din ambele puncte de vedere, anunță News.ro

Studiul a luat în calcul 35 de oraşe recunoscute pentru calitatea internetului şi popularitatea gaming-ului (conferinţe, competiţii, companii producătoare etc.), iar Bucureşti a ocupat primul loc nu doar datorită calităţii conexiunii la internet, cu o latenţă medie de 8 ms şi viteze medii de download / upload de 172 / 126 Mbps, ci şi a interesului local pentru gaming, mai notează News.ro.

Bucureşti este şi singurul oraş non-asiatic din top 5, unde se mai regăsesc două oraşe din China, Singapore şi Seongnam-si din Coreea de Sud. Al doilea oraş non-asiatic din acest top este Budapesta, care ocupă locul 7. Malmo, Suedia, ocupă locul 8, Moscova se regăseşte pe locul 11, iar primul oraş din Statele Unite, Seattle, vine abia pe locul 15.

Viteza conexiunii la internet şi, mai ales, latenţa scăzută a acestuia, sunt criterii esenţiale pentru jocurile online şi vor deveni cu atât mai căutate cu cât se vor răspândi serviciile de streaming pentru jocuri, notează News.ro.

Citește articolul integral aici.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ok, cum ramane cu cresterea copiilor? cele mai proaste scoli din UE, cel mai poluat aer din UE etc.

    • Dar sa nu capitulam in fata primei greutăți ivite in cale. Barna, ciolos și Oana Bogdan, acești the three stooges ai României vor rezolva aceste probleme prin anularea proprietarilor și traiul in grupuri. Și legalizarea căsătoriei între bulangii ca tare ne lipsește

  2. Bucureştiul oras martir al gamingului online.

  3. Si Panama e cel mai fain loc din lume de mers la cazino!…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.