G4Media.ro

Studiu: 60% dintre români au auzit de ChatGPT, deși produsul e lansat…

Sursa foto: Pixabay

Studiu: 60% dintre români au auzit de ChatGPT, deși produsul e lansat de doar șapte luni. Principala utilizare a ChatGPT este obținerea de informații

Un studiu realizat de companiile Frappe Digital și Daedalus arată că 9 din 10 români din mediul urban au auzit de inteligența artificială, iar 6 din 10 români au auzit de ChatGPT.

Cercetarea, realizată pe un eșantion reprezentantiv pentru mediul urban, arată că sentimentul predominant față de inteligența artificială e teama.

Temerile principale legate de IA sunt legate de adâncirea inegalității sociale și pierderea locului de muncă. Dar românii văd și oportunități în utilizarea inteligenței artificiale pentru creșterea productivității.

În ceea ce privește ChatGPT, unul din patru români din mediul urban a utilizat deja produsul, deși a fost lansat abia în urmă cu 7 luni. El este utilizat mai mult de tineri și de bărbați.

Principala utilizare a ChatGPT este obținerea de informații/cultură generală/explicații. Urmează la distanță mare îmbunătățirea unui text, traducerea și generarea de conținut, scrierea de cod/programare.

Studiul a fost realizat în luna iulie, pe un eșantion de 1120 de persoane, reprezentantiv pentru populația de 18-65 de ani din mediul urban.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...