G4Media.ro

Studenții cer limitarea numărului de mandate ale rectorilor. ”Limitarea e benefică pentru…

Foto: Pexels.com

Studenții cer limitarea numărului de mandate ale rectorilor. ”Limitarea e benefică pentru asigurarea unui climat universitar democratic, pentru a preveni orice abuz de putere”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică printr-o scrisoare publică avizul negativ emis de Guvernul României cu privire la PL-x nr. 344/2022, care, în esență, propune limitarea numărului de mandate ale rectorilor la două mandate.

”Poziția federației cu privire la acest subiect a fost constant prezentă în spațiul public încă de la adoptarea Legii nr. 1/2011 și până la actualul proiect al Legii Învățământului Superior, în sensul în care limitarea numărului de mandate este benefică pentru asigurarea unui climat universitar democratic, pentru a preveni orice abuz de putere în acest mediu și pentru a ne asigura că interesul primordial al conducerilor vizează bunul mers al comunității, iar nu consolidarea poziției dominante”, se precizează în document.

Ei spun că lăsarea deciziei la nivel de universitate ar fi o greșeală.

”Considerăm că stabilirea la nivel de universitate a limitei privind numărul de mandate ale rectorului ar reprezenta un regres cu privire la implementarea viziunii democratice generale de schimbare a liderilor după perioade de timp clar definite, noțiune aplicabilă altor instituții de interes public, la nivel național și mondial”, susține ANOSR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Studenții nu ar trebui să ceară limită de 2 mandate ci o durată de maxim 8 ani. Din câte știu limita de 2 mandate a fost și în trecut. Au existat cazuri când rectorii și-au dat demisia cu o lună înainte de terminarea mandatului ca să poată candida pentru un nou mandat. E ca și cum ar reîncepe de la zero, au șmecheriile lor.

    • Mumiile bolșevice Doctorii Docenți Savanți de Renume Mondial sunt lipite de scaun 😂😂😂

  2. Ar fi benefică solicitarea studenților de a se reduce numărul de restanțe pe care le poate avea un student.