G4Media.ro

Structura anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial: Școala începe…

Structura anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial: Școala începe pe 14 septembrie 2020, iar în semestrul II sunt două vacanțe de Paște

Structura anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Școala va începe în data de 14 septembrie 2020, iar vacanța de Paște va fi formată din 2 săptămâni libere acordate la diferență de 3 săptămâni: o săptămână pentru Paștele Catolic și una pentru Paștele Ortodox. Vacanța intersemestrială va fi în ianuarie-februarie, iar anul școlar 2020-2021 va totaliza 34 de săptămâni de școală, adică doar 167 de zile de școală, ceea ce înseamnă unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani.

Ordinul care aprobă structura anului școlar 2020-2021 a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 6 februarie; de precizat că structura anului școlar nu a suferit nicio modificare, față de varianta pusă în dezbatere, deși ministrul a anunțat în repetate rânduri că primește sugestii și că va ține cont de ele.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Modificarea continuă a structurii anului școlar nu înseamnă nimic, nu ai cum să îmbunătățești învățământul cu un pansament la picior de lemn…
  Vreau să văd atacată problema principală: titularizarea. Titularizarea trebuie să devină posibilitatea de a lucra în învățământ pe o anumită raza în jurul localității de domiciliu. Profesorii trebuie rotiti, tras la sorți unde să meargă în fiecare an, doar așa au mai mulți elevi șansa de a face ore de calitate.

 2. Ca să insist, titularizarea e un putregai total, posturi ascunse, posturi care dispar peste noapte, pile, relații și familii care ajung la aceeași școală și fac ce vor.
  Normal ar fi: sunt libere 4 posturi de profesori..ok, concurs, se ocupă și abia apoi afli unde mergi. Iar în fiecare an te rotesti prin școlile aflate la o rază rezonabilă de domiciliu.

 3. Pamflet
  Anisie este culmea prostiei in materie de invatamant.
  Dupa ce anul trecut, pana si psd a aiteles ca multimeq de vacante, zile libere si intreruperi, bfragmenteaza si bulverseaza procesul de invatamant, anul acesta, culmea prostiei, in afara de puzderia de zile libere si de punti si de saptamana altfel, va exista si vacanta de iarna (aceasta e normala), si vacanta intersemestriala si doua vacante de Paste. Anisie vrea sa se puna bine, crede ea, cu elevii, dandu-le cat mai multe zile libere si vacante. Ea face ce a facut si pana acum, adica sa linguseasca pe altii pentru a-si atinge scopurile, indiferent de consecinte.
  Si asa, scoala romaneasca e varza, nu mai reprezinta nimic, e o cloaca de coruptie si incompetenta. Iar pnl avea ocazia sa o prefacă in ceea ce ar trebui sa fie cu adevarat. Dar cu ministra asta nu au nicio sansa.
  Partidul comunist liberal condus de ludovic orban e la fel de incompetent si dezastruos pentru romania ca partidul comunist pesedist condus de un anume ciolacu

  • Si daca mai punem si zilele libere din cauza zăpezii si dn cauza frigului și din cauza gripei

 4. Pamflet
  Anisie este culmea prostiei in materie de invatamant.
  Dupa ce anul trecut, pana si psd a inteles ca multimea de vacante, zile libere si intreruperi, fragmenteaza si bulverseaza procesul de invatamant, anul acesta, culmea prostiei, in afara de puzderia de zile libere si de punti si de saptamana altfel, va exista si vacanta de iarna (aceasta e normala), si vacanta intersemestriala si doua vacante de Paste. Anisie vrea sa se puna bine, crede ea, cu elevii, dandu-le cat mai multe zile libere si vacante. Ea face ce a facut si pana acum, adica sa linguseasca pe altii pentru a-si atinge scopurile, indiferent de consecinte.
  Si asa, scoala romaneasca e varza, nu mai reprezinta nimic, e o cloaca de coruptie si incompetenta. Iar pnl avea ocazia sa o prefacă in ceea ce ar trebui sa fie cu adevarat. Dar cu ministra asta nu au nicio sansa.
  Partidul comunist liberal condus de ludovic orban e la fel de incompetent si dezastruos pentru romania ca partidul comunist pesedist condus de un anume ciolacu

 5. Si mie mi se pare o prostie monumentala asta cu atatea vacantele dese si scurte. Nici nu apuca bine sa se intoarca la scoala si iar cate o saptamana de vacanta. Copiii nu inteleg nimic din aceste vacante asa scurte – insuficiente pentru odihna. Iar de parinti, ce sa mai zic, nu ii pasa nimanui. Daca nu ai bunici disponibili 5 zile din 7 de dimineata pana seara sau bani de afterschool privat, te ia dracu’. Intr-un an de zile ramai fara job, ca nu te intelege nici un sef ca tu trebuie sa iti iei liber (chiar si fara plata) din 3 in 3 saptamani ca are copilul vacanta si la 7 ani nu il poti lasa singur in casa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.