G4Media.ro

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te…

sursa foto: Salvați Delta

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut, înseamnă că ai gripă, nu ai nevoie de niciun test. Moda asta să bombardăm camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo

Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul „clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune, iar plimbatul pacienților la camerele de gardă pentru test nu face decât să răspândească virusul.

„Trebuie să terminăm cu această trăsnaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să îi spui ce ai. El va spune: ai gripă clinic. Acum, moda asta că facem teste de dimineaţă, la prânz şi seara şi bombardând camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie. Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Ca atare, recomandarea mea clară este: staţi acasă, căutaţi-vă, sunaţi medicul de familie. Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! 80 la sută dintre ele sunt pozitive real şi 20% sunt fals negative. Ca atare, dacă aveţi un test fals negativ, ce o să spuneţi? Că nu aveţi gripă când aveţi şi nu vă trataţi?”, a explicat Streinu-Cercel la Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

El a afirmat că în prezent toate spitalele de pediatrie din Bucureşti trimit copiii la Institutul „Matei Balş” ca să fie testaţi de gripă.

„Să intrăm într-un cadru natural şi să ne vedem de treaba noastră. În fiecare an este gripă. De ieri şi până astăzi, la «Balş», au fost 141 de pacienţi. Toţi aveau gripă. Aseară, la ora 20.00, erau 50 de copii trimişi de la un spital din Bucureşti pentru test de gripă”, a adăugat Streinu Cercel.

Gripa se tratează, potrivit acestuia, cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Oseltamivir (denumirea comună internațională pentru Tamiflu, n.r.), care are efect în 24 de ore.

Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie. Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să punem numărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu/Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a mai explicat managerul.

Sursa foto: Salvați Delta

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pamflet
  Daca pacientii merg la medic, de ce merg, doar e o prostie.
  Daca nu merg si iau singuri medicamente, de ce iau? Iar nu e bine.
  Dar am si eu o intrebare, medicii vor ca oamenii sa fie sanatosi sau bolavi?
  Intreb doar

 2. Ce fața de lepra ordinara are acest imbecil care tine de scaun cu dintii de atatia ani!

 3. Nea Cercel,
  Dar ce te faci cand ai un medic de familie ca al meu care, desi m-am dus sa ma consulte si
  i-am spus siptomele mi a spus ca nu am gripa. Si ce sa vezi?! Capul meu de pacient m-a trimis la clinica de infectioase si hopa… mi s-a confirmat ca am virusul gripal.
  Daca nu-mi ascultam instinctul poate ma incadram in procentul ala anual de decese de care tot faceti vorbire si spuneati ca nu am fost la medic.
  Hai sictir nea CErcel!

 4. Stimabilul Streinu-Cercel face reclama pt companiile pharma care ii umfla buzunarele. Citiți anchetele Rise Project și veți vedea ce se ascunde în spatele acestor căpușe.

 5. Si daca e Ebola sau Coronavirus? Ce facem? Stam si murim acasa! Doctor de 2 bani, dar mare biznisman pe banii furati din buzunarele romanilor! Sictir, derbedeule!