G4Media.ro

Străzi deschise în București. Program de weekend

Sursa foto: Facebook / PMB

Străzi deschise în București. Program de weekend

Calea Victoriei redevine pietonală sâmbătă, 23 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 22.00, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, potrivit unui comunicat al primăriei.

În contextul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se alătură seriei de evenimente care celebrează oraşul la „Zilele Bucureştiului” şi propune bucureştenilor un program aniversar pe Calea Victoriei cu a doua ediţie „Noaptea Dansului”.

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”

Sâmbătă, 23 septembrie 2023Calea Victoriei este animată la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” de ateliere de creație dedicate copiilor, spectacole de teatru ce recreează atmosfera citadină din secolul al XIX-lea, dans şi momente de teatru cu păpuși.

Programul artistic debutează pe Calea Victoriei cu povești fermecate pentru copii. Artiștii Teatrului „Ion Creangă” le propun celor mici o adevărată „aventură” care începe pe scenă și îi va antrena în activități de creație cu prilejul atelierului de teatru „Turtița fermecată”, programat la ora 11.00, în zona statuii Iuliu Maniu.

Momentele artistice continuă cu dans indian, în zona Muzeului Național de Istorie a României, unde, începând cu ora 11.00, cursanții școlii Mirvani Dance Academy vor susține un spectacol de dans. Programul artistic oferit de Meera Diverse Services este unul dintre proiectele câștigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

În contextul celebrării a 564 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului, Creator Media Team organizează, la „Străzi deschise”, a doua ediție „Noaptea Dansului”. Inclus în programul „Zilele Bucureștiului”, evenimentul „La mulți ani București – București dansează!” începe la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Istorie a României, și include performance-uri a peste 200 de dansatori de la peste 15 școli de dans, flashmob-uri, community dance și momente de interacțiune cu trecătorii.

Spectacolele dedicate locuitorilor Capitalei continuă cu momentele de teatru de păpuși ale Teatrului de Animație Țăndărică, la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Artă al României.

Reprezentația teatrală „D-ale carnavalului”, organizată în cadrul proiectului „Ochii minții”, începe de la ora 18.00, în zona trotuarului din fața Parcului „Nicolae Iorga”. Actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Mihai Căpățână (Catindatul) și Ionel Nițulescu (Ipistatul) vor recrea atmosfera citadină din secolul al XIX-lea și vor amuza trecătorii cu dialogurile spumoase din celebra piesă de teatru a lui Ion Luca Caragiale.

Pentru cei care adoră spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan București completează atmosfera festivă de la „Străzi deschise” cu Parada Personajelor, programată la ora 18.30, în zona Monumentului Revoluției.

Școala de Artă București invită publicul să admire talentul și creativitatea cursanților săi printr-o serie de expoziții ce pot fi vizitate atât sâmbătă, 23 septembrie, cât și duminică, 24 septembrie, în intervalul orar 10.30-21.30, la sediul său din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. De la expoziții de colaje, artă decorativă, pictură, grafică, design vestimentar, simboluri și imagini transpuse în linogravură până la fotografii ce surprind atmosfera orașului, publicul are oportunitatea de a lua „contact” cu efervescența creativă a Bucureștiului.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii, între orele 10.00 și 17.30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”„În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, prilej de a face o incursiune în istoria urbei și evoluția sa de-a lungul celor peste 500 de secole de la atestarea  documentară a Bucureștiului.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În ziua de 23 septembrie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia sâmbătă, 23 septembrie 2023, începând cu ora 23:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Programul integral al evenimentului poate fi consultat accesând linkul de mai jos:

https://pmb.ro/programe/12/menu-page/197

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează