G4Media.ro

Stoltenberg dă asigurări că SUA vor rămâne „un aliat angajat”, chiar dacă…

Sursa foto: U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Yosselin Perla

Stoltenberg dă asigurări că SUA vor rămâne „un aliat angajat”, chiar dacă Trump se întoarce la Casa Albă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu pentru France 24 că se aşteaptă ca „indiferent de rezultatul alegerilor din SUA”, Washingtonul să continue să fie „un aliat angajat al NATO”, transmite News.ro.

„Este în interesul de securitate al Statelor Unite să aibă un NATO puternic”, a declarat Jens Stoltenberg.

Şeful NATO a mai spus că „se aşteaptă” ca în Congresul american să fie găsită „o modalitate de a conveni asupra unui sprijin susţinut pentru Ucraina”. Un ajutor suplimentar pentru Kiev este în prezent blocat în Camera Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani.

La aproape doi ani de la invazia rusă în Ucraina, serviciul de informaţii al Norvegiei spunea recent că este de părere că Moscova obţine un avantaj în război. Într-o lovitură dată Kievului, Rusia a anunţat în acest weekend că a preluat controlul asupra oraşului Avdiivka, după retragerea trupelor ucrainene.

„Situaţia pe câmpul de luptă este dificilă şi am văzut unele progrese ruseşti”, a recunoscut Stoltenberg, vorbind în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen (MSC). El a continuat: „Războaiele sunt imprevizibile, ele se desfăşoară în etape. Dar continui să fiu extrem de impresionat de curajul şi de bravura forţelor armate ucrainene”, a adăugat Stoltenberg.

„Ucrainenii au demonstrat că, în ciuda dificultăţilor, au reuşit de fapt să îi împingă pe ruşi înapoi de pe jumătate din teritoriul pe care l-au ocupat la început”, a reamintit secretarul general al NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Noroc cu oamenii de pe G4, asa aflam si noi ce urmeaza sa faca Trump. App ai idee de ce in primul mandat cand ameninta tarile Nato cu fix aceleasi lucruri legate de buget, Trump nu a predat tarile catre Putin? De ce nu a testat apele Rusia cu Estonia.. Cu care imparte o granita maritima? De ce nu a testat cu Letonia? Ca tot il cunosti asa bine pe Trump….

  2. @Mgm Fara da jinesti nu se poate. Si daca incepea mai devreme Putin… Ce legatura are cu Nato. Dupa cum vedem.. Putin a mers doar dupa tari din afara Nato si anume Georgia si Ucraina. Trump, SUA, nu o sa se retraga din Nato, nu isi permite sa iasa, isi finanteaza mult industria de armament cu banii europeni. In plus.. Daca ar arata un semn clar de slabiciune, China ar fi peste Taiwan, Iran peste Israel, N Coreea peste S Coreea. E un excentric Trump, asta e stilul lui. Dar la fel cu o declara si alti conducatori din Nato, fara SUA… Europa nu rezista 1 sapt. Continua sa jignesti..daca te simti mai bine.

  3. @MGM mai devreme de 2014 cand era tot un democrat si anume Obama. A si mentionat clar asta. Legat de covid.. Stai linistit m am vaccinat de 3 ori chiar. Am crezut ca exista, nu sunt negationist.

  4. @MGM Cum nu gandeste cineva 1:1 ca si tine.. Egal ruznsc.. Rusofil… Cred ca mai afacetati de covid si de razbel sunteti voi si nu conspi.rationistii. V au impartit astia in tabere in cat aveti impresia ca lumea trb sa fie asa, ori cu noi, ori cu aia rai. Lol

  5. De ce te complici cu oamenii de genul? :)) Sunt in lumea lor panicati, ei stiu de pe grupuri si persoane apropiate ce va fi in viitor, faptul ca Trump a spus intr un mod exagerat si intr adevar nu chiar ok ca daca nu maresc tarile pib ul pt aparare nu ne intereseaza de ele, avand in vedere amenintarea si faptul ca toti trebuie sa aducem o contributie, pe unii automat i a resetat din fabrica si le a dat apa la moara. Cred ca ti am mai zis odata, nu i mai lua in seama pe toti de pe aici ca nu au toata tigla pe casa:))