G4Media.ro

Steluța Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul în cauza contra Agenției Naționale…

Steluța Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul în cauza contra Agenției Naționale de Integritate

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat inadmisibilă cererea Steluței Cătăniciu, deputat ALDE, potrivit unui comunicat al instituției. Steluța Cătăniciu depusese o plângere în care reclama încălcarea unor drepturi în procesul său cu Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Cătăniciu a reclamat durata prea mare a procesului cu ANI la Înalta Curte, precum și o presupusă lipsă de independență a magistraților.

De asemenea, deputatul ALDE a reclamat o presupusă încălcare de către ANI a principiului netroactivității legislației penale.

Mai mult, Steluța Cătăniciu a reclamat mediatizarea excesivă a cazului său, plângându-se și de conținutul comunicatelor de presă ale Agenției Naționale pentru Integritate (ANI). Parlamentarul ALDE a susținut în plângerea sa că demersurile ALDE au vizat, în realitate, să o împiedice să-și urmeze cariera politică.

CEDO a declarat inadmisibilă cererea Steluței Cătăniciu.

Reamintim că Înalta Curtea a decis definitiv în 2015 că Steluţa Cătăniciu s-a aflat în conflict de interese în perioada ocupării funcţiei de consilier local la Cluj-Napoca (2008-2012), deoarece a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în litigiu cu municipalitatea. Conflictul de interese fusese constatat de ANI.

Pe de altă parte, deputatul ALDE prezintă cazul său drept o victorie la CEDO, cu toate că acțiunea deputatului a fost declarată inadmisibilă.

”Din păcate pentru propaganda mediatică ce a pornit împotriva mea, CEDO confirmă faptul că am fost îndreptățită să candidez în 2016, iar mandatul obținut este legal. Atitudinea mea constantă împotriva protocoalelor și abuzurilor m-a transformat într-o țintă a unor publicații care au urmărit cu orice preț stigmatizarea mea și denigrarea imaginii mele. În pofida tuturor acestor încercări, convingerile mele rămân aceleași, în sensul reformării justiției și ruperii legăturilor care s-au creat pe baza unor protocoale secrete”, susține Steluța Cătăniciu într-un comunicat.

CEDO nu se pronunță pe fondul cauzelor și nu stabilește dacă o parte a avut sau nu dreptate în cadrul unui proces desfășurat în țară, ci doar constată eventuale încălcări ale drepturilor omului pe timpul desfășurării procesului, ceea ce în cazul deputatului ALDE nu s-a întâmplat.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. ”Alo, Penitenciarul Targsor? Pregatiti, va rog, sala de dusuri, in week end se va lasa cu o orgie…!”

  • Scara,
   Hooo, nebunaticule ! Numai la orgii te gandesti ! :))

   Cacariciu asta nu a fost trimisa la inchisoare !

   PS. Printre altele in luarea acestei decizii a contat mult si faptul ca e urata si proasta ca noaptea si ar fi tras in jos scorul penitenciarului Targsor in Campionatul European al Penitenciarelor din UE ! :)))))

 2. M-as bucura daca as vedea-o la parnaie.

 3. Inca o dovada ca tara e condusa de hoti,infatuati,farisei si tradatori de tara. Dar mult nu mai au.

 4. HAULES, STELUTZO, DA-TI CU MIR ANTIJUSTITIE PE FATA. IA RETETA DE LA COLEGUL VOZGANIAN, ACEST LUTZU AL LUI TERICEANU.
  NOUA DOCTRINA A romaniei centenare: TOTI SUNTEM CORUPTI. SCAPAM TOTI. NE MAI TREBUIE VIATA VESNICA. TOARNA VALCOAVE IN PAHARE!

 5. Nu inteleg? A pierdut procesul? Sau a fost trimisa la plimbare cu plangerea inainte ca procesul sa inceapa?
  Ca titlul spune una, articolul alta.

 6. E simplu: v-a infunda puscaria si i se vor confisca toate salariile si diurnele incasate in perioada de dupa decizia ANI privind incompatibilitatea.

 7. Cu ajutorul ăsteia a trecut la limita nu știu ce paxhetvdeblegu ale justiției, daca vă aduceți aminte..
  Chiar daca opoziția a tipat că nu avea dreptul să voteze, Ciordache și Niciolaie au trecut mai departe, durandu-i undeva….ar trebui sa se declare nule tot ce a votat asta deși nu avea voie…

 8. Ăștia trebuie scoși în piață publică si dezbrăcați pe ger; răcnesc și acuză statul paralel, nerespectarea democrației!!
  Se pare că individa asta nici nu are ce căuta în parlament sau vreo comisie, iar ea (imbreuna cu Ciordache și Niciolaie le-a fabricat pe toate)

  https://www.g4media.ro/un-detaliu-care-pune-in-discutie-legalitatea-votului-la-codul-penal-au-fost-doua-voturi-peste-minimul-necesar-dar-trei-dintre-deputatii-prezenti-n-ar-trebui-sa-mai-fie-in-parlament.html

 9. Draknea și Tariceanu, da aia care se plâng de nerespectarea regulilor democratice, ar trebui sa dea explicații
  „””Din raportul MCV, noiembrie 2017: ”Există alte trei cazuri de parlamentari ale căror mandate au fost confirmate în urma alegerilor de la sfârșitul anului 2016, în ciuda faptului că aceștia fac obiectul unei interdicții de a ocupa o funcție eligibilă timp de trei ani, ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive. Agenția Națională de Integritate a informat Parlamentul în februarie 2017, dar Parlamentul nu a luat încă măsuri pentru a soluționa aceste trei cazuri.”

 10. Deh mă căcăniciu, dacă ți-ai copiat șăful dă partidache, arhicunoscutul mitoman trădiceanu? Ai ajuns și tu să răstorni realitatea.

 11. de ce nu dati numele complet al infractoarei?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.