G4Media.ro

Stelian Ion: Succesul Parchetului European depinde de strânsa colaborare cu autoritățile naționale…

Stelian Ion: Succesul Parchetului European depinde de strânsa colaborare cu autoritățile naționale competente / Ministerul Justiției organizează o nouă selecție pentru desemnarea procurorilor delegați

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, marți, că va spirjini activitatea Parchetului European, care a devenit funcțional de astăzi, și că succesul EPPO depinde de „strânsa colaborare” cu autoritățile naționale competente. Ministerul Justiției a lansat recent a doua selecție pentru desemnarea procurorilor români delegați la Parchetul European și care își vor desfășoara activitatea în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

 • „Este un moment istoric pentru Uniunea Europeană și pentru România, ca stat membru participant la cooperarea consolidată de instituire a Parchetului European. Așteptările cetățenilor europeni de la noua structură europeană sunt mari. (….) Voi continua să sprijin activitatea Parchetului European, conștient fiind că succesul acestuia depinde de strânsa și eficienta colaborare a acesteia cu autoritățile naționale competente, bazată pe încredere reciprocă”, a declarat Stelian Ion, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției,

Ministerul Justiției precizează că de astăzi, 1 iunie, EPPO va putea investiga, în România și în celelalte state membre participante, infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, sprijinit de autoritățile naționale competente.

„România s-a numărat, de altfel, printre statele membre inițiatoare ale acestei forme de cooperare consolidată în 2017 şi, în cadrul discuțiilor ulterioare de la nivelul UE, pledând constant pentru operaționalizarea cât mai rapidă a noului organ jurisdicțional al Uniunii, cu asigurarea de resurse corespunzătoare și dezvoltarea unei colaborări strânse cu autoritățile naționale”, precizează sursa citată.

România a nominalizat până acum 6 procurori europeni, numiți deja de Colegiul Parchetului European.

O nouă procedură de selecție pentru ocuparea celorlalte posturi de procurori europeni delegați a fost demarată la 26 mai.

Parchetul European își va desfășoara activitatea în România prin 15 procurori europeni delegați, care vor lucra, după caz, în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Sabin Cîrstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. in rest Sectia Speciala a fost anulata,legile critice pentru starpirea coruptiei si a crimei organizate au fost armonizate si pedepsele majorate.
  De acum intram in „modul de vacanta”,am reusit sa rezolvam ce era critic…
  Doar ca nimic din ce am scris mai sus nu s-a rezolvat…un al ministru biruit de sistem vorba unui fost presedinte.

 2. MILIARDE DE EURO NE COSTA ANUAL PRIVILEGIILE CASTELOR.
  PROSTITI populatia generala PRIN PROPAGANDA MININOASA.
  ATI „TAIAT” PRIVILEGIILE DUBLANDU-LE LA 1-2 ANI.
  BUGETUL SE DUCE IN SPORURI, SINECURI, CUMULARZI SI SPECIALI.

 3. CE S-A SCHIMBAT DE LA INTRAREA LUI dragnetti LA „FACULTATE” ?

 4. ACUMA NU NUMAI CA SE INCHID DOSARELE CASTELOR PRIN SCOATEREA DE PROBE SI ALTOR SCHIMBARI FACUTE IN EPOCA dragnetti & all.
  ACUM ZELOSII judecatori VRAND PROBABIL SA LI SE MAI DUBLEZE SI ANUL ACESTA PRIVILEGIILE STERG DE PE WEB SI CRONICA FAPTELOR….
  II ALBESC COMPLET…

 5. Sau macar cooperarea cu autoritatile nationale incompetente, ca numai asta am avut 30 de ani.

 6. PROCURORUL DE LA SS A IESIT IN MEDIA SA PUNA O NOUA CARAMIDA LA „CONSTRUCTIA” MEDIA PATRONILOR PENALI PRIVIND ALEGERILE DE LA SECTORUL 1

  CA PE VREMEA tudorelului. SE VORBESTE IN SPATIUL PUBLIC CA… SI PAC TAC , PAC SI dorneanu & ccr CU BULA.

 7. stelicaaa da inapoi garsoniera bossule