G4Media.ro

Stelian Ion: ”Predoiu ar face bine să îşi ia legile justiţiei înapoi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Stelian Ion: ”Predoiu ar face bine să îşi ia legile justiţiei înapoi şi să le promoveze ţinând cont de observaţiile de până acum ale Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV”

Deputatul USR Stelian Ion a precizat că ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu ar trebui să retragă legile justiţiei şi să le promoveze din nou, dar de data această ţinând cont de observaţiile de până acum ale Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV. El a adăugat că raportul APCE indică faptul că instituţiile europene nu au legătură cu jocurile şi interesele politice din România şi pun accent pe independenţa justiţiei şi o luptă eficientă anticorupţie.

„Predoiu ar face bine să îşi ia legile justiţiei înapoi şi să le promoveze ţinând cont de observaţiile de până acum ale Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV. Nu este o surpriză că instituţiile importante din Europa, care n-au nicio legătură cu jocurile şi interesele politice din România, pun accent pe justiţie independentă şi luptă anticorupţie eficientă. Surpriza rămâne că politicienii din PSD-PNL-UDMR şi chiar preşedintele Iohannis cred că pot păcăli instituţiile.europene. Mesajul pe care l-a primit astăzi ministrul Predoiu de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este cât se poate de clar: Trebuie să respecte avizele de până acum ale Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO şi să accepte modificarea proiectelor legilor justiţiei în acest sens. Este necesară, de exemplu, reîntregirea competenţei DNA, astfel încât să poată ancheta din nou posibile acte de corupţie ale magistraţilor, aşa cum apare explicit în ultimul aviz al Comisiei de la Veneţia. Predoiu îl avea, dar nu a făcut nimic”, a scris Stelian Ion, joi pe Facebook.

Fostul ministru al Justiţiei a adăugat că acum înţelege de ce Cătălin Predoiu a refuzat să ceară opinia Comisiei de la Veneţia înainte de trimite legile justiţiei şi în Parlament şi acuză jocuri politice.

„Cum ieri USR a sesizat Comisia de la Veneţia în legătură cu aceste legi, este imperios să aşteptăm şi noul aviz. Înţelegem acum mai bine de ce Cătălin Predoiu a refuzat cu îndârjire să ceară opinia Comisia de la Veneţia înainte de a trimite legile justiţiei în Parlament? Sunt tot mai clare jocurile politice pe care le face şi declaraţiile mincinoase prin care încearcă să aburească opinia publică din ţară şi instituţiile europene? Este evident că nu poţi avea o justiţie independentă şi nu poţi să combaţi eficient corupţia dacă introduci în lege instrumente prin care subordonezi politic justiţia, reduci atribuţiile DNA şi îi iei poliţia judiciară, pui presiune pe magistraţi şi îi hărţuieşti şi intimidezi printr-o Inspecţie judiciară nereformată şi prin reţeaua naţională de anchetare care a înlocuit SIIJ”, a completat Stelian Ion.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) apreciază, în ultimul raport, progresele făcute de România în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei. Cu toate acestea, instituţia remarcă o serie de preocupări, între care libertatea şi pluralismul mass-mediei, incluziunea cetăţenilor romi şi hotărârile neexecutate ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi face o mulţime de recomandări, între care respectarea părerilor Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO. În plus, APCE cere deplină transparenţă privind contractele presă-partide.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Predoiu o sa treaca cu tancul inainte, fara sa tina cont de nimic, exact asa cum a facut si Ciordache. Daca nu face asta, zboara! Totusi, functia de ministru e importanta pt el, iar asta se pastreaza numai prin obedienta. Vai de ea de tara, ce tinichele o conduc!

 2. Am intrat doar sa vad in cat timp apare punctajul cu „Stelian si garsoniera”…

  • lenesi azi PSDNLUDMR-ii

  • Că poștaș e bun, ministru a fost la fel de praf…
   Avea nevoie de o rangă și nu a găsit și chiar dacă găsea își dădea în dinți cu ea!

  • Hai la pușcărie cu toată MAFIA USL !

 3. Iar Stelian Ion ar face bine sa-si vada in continuare de somnul de veci. Cat a fost ministru n-a miscat niciun pai, iar acum e mare expert cu initiativa legislativa. Somn usor, puisor!
  USR = istorie.

  • Eu asteptam comentariul unuia ca tine, ca vezi Doamne nu a facut nimic atunci cand era ministru. Si ce daca? Asta il scuza in vreun fel pe Predoiu sau daca o spune Stelian Ion inseamna ca e mai putin adevarat sau o minicuna? Chiar nu poti sa gandesti singur? Probabil de aia nu mai votezi cu USR, ai avut un moment de sclipire si te-ai speriat. Voteaza cu PSD-PNL-AUR, ca va fi bine, sati linistit, ca oricum Fat-Frumos pe cal alb ala pe care il visezi tu nu exista, trezestete-te la realitate!
   Predoiu e un nenorocit si trebuie sa respecte dreptul international la care ne-am angajat ca membri UE.

  • @ Fost votant USR
   Stelian Ion a facut EXACT ceea ce trebuia sa faca in calitate de ministru… ACESTA a si fost motivul schimbarii intempestive. Cand votati niste politicieni infractori, va asteptati sa sprijine un ministru ca sa faca legi ale Justitiei drepte?

   E posibil ca USR sa fie istorie iar noi sa fim o natiune de neghiobi pana la sfarsitul lumii.
   Dar e posibil ca oamenii ca tine, Fost votant USR, sa fie singurii care au ramas neghiobi…

 4. Bravo Stelian , intr-o zi adevarul va invinge . Iohanita isi termina mandatul de sforar iar PNL va ramane echipa necastigatoare. O adunatura de mincinosi si tradatori.Bravo USR

  • Bravo USR pentru ce? Astia au fugit de la guvernare!

 5. Bai Stelica, dar Mazare ce zice, e de acord?
  Pana cand iesiti bai fratilor userici cu handicapatul asta?

 6. Dar nu inteleg de ce nu propune domnul Ion scoaterea din noile legi ale justitiei prevederile privind pensiile speciale. Parca nu era de acord cu pensiile speciale iar pensiile speciale sunt prevazute in aceste legi.
  De ce nu scapam macar pe viitor de acordarea de noi pensii speciale?
  PENTRU CA NU VREA NIMENI – vor doar votul nostru si fac gargara