G4Media.ro

Steagul roșu pe litoral înseamnă „înotul interzis”, amintește Inspectoratul pentru Situații de…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

Steagul roșu pe litoral înseamnă „înotul interzis”, amintește Inspectoratul pentru Situații de Urgență / Turiștii, îndemnați să nu ignore indicațiile salvamarilor

Inspectoratul General pentru Situații de urgență (IGSU) amintește, marți, într-o postare pe Facebook, că steagul roșu arborat pe litoral înseamnă „înotul interzis” și îndeamnă turiștii să nu ignore indicațiile salvamarilor.

Îndemnul IGSU vine după ce o nouă tragedie s-a produs marți dimineață pe litoral, când un tânăr de 25 de ani a murit la Costinești.

Postarea IGSU:

𝗡𝗨 𝗶𝗴𝗻𝗼𝗿𝗮𝘁̦𝗶 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿!
Valurile foarte mari și curenții puternici reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează în apa mării! În astfel de condiții, chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă!
Câteva secunde de teribilism sunt suficiente pentru ați pune viața în pericol. Ascultați sfaturile și recomandările salvamarilor!
𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝗲𝗺𝗻𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗴𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗿𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗮𝗹𝘃𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶?
❗ Steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamari
❗ Steagul galben – atenție pericol, înotul recomandat celor experimentați
❗ Steagul roșu – înotul interzis

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Ai si dreptul sa treci calea ferata cand vrea muschiul tau. Doar ca trenul e mai tare si castiga intotdeauna.
  Asa si cu marea.

 2. Asa este. Ce atenteaza ISU la liberatatea mea? Nu le este rusine? Noi toti romani suntem campioni la inot! Sa desfiinteze serviciul de Salvamarii ca noi nu avem nevoie. Sa fim prima tara din lume fara salvamari! Jos dictatura Salvamarilor! Traiasca libertatea de a se ineca fiecare dupa pofta inimii!

 3. Turistilor nu le pasa de avertizarile salvamarilor, singurul argument al turistilor care intra in mare cand e interzis este ca au platit bani multi la cazare si au „dreptul” sa intre in mare.

 4. Dau 10. 000 pe 3 zile la litoral si vine un pu ț oi de salvamar să – mi spună că n-am voie să intru în apă să mă ușurez după berea băută! 🙄🙄🙄🙄🙄
  Ce-o să se aleagă de țara asta cu astfel de pretenții!!! 😑😑😑

 5. La ce fețe de bețivani ratați au unii dintre ei, la câtă drojdeala baga toata ziua si mai ales la ce nesimțiți si needucați sunt unii dintre ei, in special piperniciții astia 40+, care nu au fost in stare sa isi faca un rost in viata…te si intrebi oare cine si xat de corect ii verifica? Chiar e capabil tebecistul ala machitor sa treaca baremuri la inot, scufundari, alegari plus cunoștințe temeinice de prim ajutor?? Dar meseria asta a ajuns un fel de mantuirea ratatilor, la fel ca si cea de agent de paza, e ultima scapare intr-o viața de golan ratat. Plimbi gagicile cu atv ul si skijetul pe banii contribuabililor pe care ii jignești c vrea mușchii tai, iar cand nu faci asta, stai la dos si bei berica, ca daca se ineaca cineva, oricum suntem in romanica-mortul e vinovat întotdeauna.
  Ps: tot respectul pentru ceilalți salvamari tineri, cu bun simț si conditie fizica care isi fac treaba cu profesionalism.