G4Media.ro

STB: 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00

sursa foto: Pexels

STB: 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00

Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

Astfel, pe traseu au ieşit 24 de vagoane de tramvai din 25 de la Depoul Colentina de pe liniile 21, 14, 16 şi 36; 19 vagoane din 22 de la Depoul Titan de pe liniile 14, 19, 23, 40, 27 şi 46; 10 din 17 vagoane de la Bucureştii Noi – liniile 24, 3, 41 şi 45; 2 din 17 vagoane de la Depoul Victoria de pe linia 55; 3 din 17 vagoane de la Depoul Dudeşti – linia 1; 1 din 51 de troleibuze de la Depoul Vatra Luminoasa – linia 85; 7 din 14 troleibuze de la Depou Berceni – liniile 73, 74 şi 76; 1 din 76 de autobuze de la Autobaza Titan pe linia 472 şi tot un autobuz din 35 de la Autobaza Obregia
de pe linia 465.

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală, a declarat sâmbătă directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

„Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul – şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză – şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză – bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA – faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală”, a spus Criţ într-o conferinţă de presă.

El a precizat că orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat, iar acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.

Acesta a subliniat că există două decizii ale Tribunalului Bucureşti „care constată caracterul ilegal al acestei greve”, iar pagubele produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunţat sâmbătă seara că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă nemulţumirile salariaţilor.

Totodată, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a afirmat că duminică dimineaţă se va decide dacă se iese pe traseu. „Mâine dimineaţă vom şti. Se fac presiuni şi se ameninţă”, a precizat liderul sindical.

Potrivit comunicatului de presă, reprezentanţii sindicatului susţin că, în cea de-a treia zi de încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA, „dincolo de tumultul declaraţiilor politice ale primarului general al Capitalei Nicuşor Dan şi de poziţia de forţă de pe care acesta încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, adevărata miză fiind destructurarea mişcării sindicale şi intimidarea liderilor de Sindicat atât la nivel de STB SA cât şi transmiterea unui semnal la nivel naţional, în loc să se vină cu soluţii pentru aplanarea acestui conflict spontan”.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, sindicaliştii spunând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Debandada organizata specifica statului eșuat.

  2. Linia 1 inseamna tramvaiul 1, deci maine as putea merge la Obor cu tramvaiul, da?

  3. Online e mai bine, ca poti sa le numeri rapid.
    Acum nu mai astepti in orice statie ci doar in alea de pe traseulunora 🤪

  4. Primarul Nicusor a anuntat cu putin timp in urma gasirea unei solutii alternative: a incheiat un acord cu Ministerul Apararii, care va asigura transportul public cu avioanele F16. Costul biletului ramane acelasi.

    • E F1.6, nu aveau buget sa plateasca impozitul la motorul de 16Litri

    • Nu mai bine cum fac sindicalistii, creste pretul biletului, si ei ies la protest pentru salarii. Unde naiba exista firma care iti creste si pretul si nici nu vine la munca?

  5. Dacă nu tăiați banii la toti salariații, pentru zilele nemuncite, totul e mascarada….paguba creată o va stabili instanța…Directorul asta, daca are sânge în instalație, să înceapă concedieri, daca da 2000 de personal Tesa afară nu se simte…și desființării odată casele de bilete, se pot vinde usor prin comercianți privați, inclusiv la automate, alea nu fac greva…

    • Sa nu mai plateasca firma externa sa spele in mijloacele de transport… sa-si specializeze oamenii lor

  6. Dați-i afara! Chiar dacă mai durează paralizia aceasta, dati-i afara! Oamenii oricum nu vor mai fi in siguranța cu ei! Este clar ca sunt mafioți toți acești sindicaliști. Îl asteptam și pe domnul Coarna!

    • Oricum si pentru cei care raman va fi nevoie de consiliere. Platim oricat biletul doar sa se simta in siguranta.
      Online-ul asta ia mintile.
      Tu-ti dai seama ca stau pe grupuri de oațap si feisbuc in loc sa-si vada de fisa postului?

  7. Te apucă mila de salariații aceștia care au oprit „voluntar” și „spontan” lucrul. Chiar îți vine să plângi când vezi că sunt impresionați și înfricoșați de „poziţia de forţă” a primarului general. Măi, ăștia de la PSD îi cred naivi pe toți românii. Este clar că este o grevă ilegală, așa că să se oprească.

    • Românii au votat PSD 30% în 2020. Naivi, puțin spus. Dar deh, să se spele cu ei pe cap.

  8. Partea buna a grevei, este ca in sfarsit nu mai sunt tramvaie pe linia de BMW!

  9. Sobolanii rosii se retrasesera in hazna, erau ca si disparuti,aerul era mai curat, dar a venit dulapul golfist si i-a adus din nou la suprafata sa ne imputa aerul si viata! Si asta fac dupa cum se vede!!

  10. Meriti un premiu ptr aceasta remarca🤣