G4Media.ro

Statul român trebuie să plătească 50 de mii de euro familiei Săcărin,…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Statul român trebuie să plătească 50 de mii de euro familiei Săcărin, după ce procurorul Iorga Moraru i-a confiscat pașaportul Sorinei, fetița adoptată de o familie din SUA

Tribunalul București a decis ca familia Săcărin să primească despăgubiri din partea statului român, după ce procurorul Mihaiela Iorga Moraru a împiedicat plecarea din țară a Sorinei Săcărin, confiscându-i pașaportul, relatează Spotmedia.ro 

Decizia nu este definitivă.

Mai exact, Mihaiela Iorga Moraru, pe când se afla la SIIJ, fosta Secție Specială, i-a confiscat fizic pașaportul Sorinei Săcărin, adoptata de o familie de români din SUA, direct de la Direcția Pașapoarte Dolj, fără că fetița să aibă vreo calitate în vreun dosar penal.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâtul să plătească: – reclamantului Săcărin Gabriel suma de 50.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de daune morale.

Reclamantei Săcărin Ramona Elena suma de 50.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de daune morale. Reclamantei Săcărin Sorina suma de 20.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de daune morale.

Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca nefondată. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 4.760 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat”, se arată în hotărârea Tribunalului București.

Citește integral pe Spotmedia.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. De ce sa nu plateasca procurorul respectiv? Asa e simplu, facem tot felul de prostii si poporul plateste pagubele.

 2. Să plătească Iorga!

 3. Procurorului nu i s-a mărit pensia specială pentru ispravă?

 4. Titlul este gresit. Corect este:
  „Statul român trebuie să plătească 50 de mii de euro familiei Săcărin ȘI pensie speciala, salariu de mii de euro+beneficii+iesit la pensie la 45 de ani procurorului Iorga Moraru. Păi ori suntem stat mafiot ori nu.

 5. De fapt, statul trebuie sa plateasca 120.000 E familiei Sacarin. Iorga e bine-mersi, a propus-o Gorghiu sa combata coruptia in DNA.

 6. Reprezentatii justitiei romanesti, invidiosi pe sansa bietei fetite, pe care oricum nimeni nu o voia si era crescuta ca vai de lume de familia care o acceptase contra cost, au facut tot posibilul sa o impiedice sa plece catre o viata mai buna. Fetita arata foarte bine, acum. Se vede ca a devenit increzatoare in ea, ca persoana. Noua ei familie face tot ce se poate, ca ei sa ii fie bine. Bravo, lor, ca au reusit sa o salveze de o viata care nu i-ar fi oferit nici un orizont, in Romania !

  • @ Ileanna – Nu pot sa nu-mi aduc aminte cum erau tatele-gospodine indignate ca o rapeste pe biata fetita din sanul „familiei” ca sa o faca sclava in sua! Cat rau poate sa faca presa de genul romaniatv, irealitateatv si, pe vremea aia, latrinatv (parca si-a mai indreptat conduita antena de la o vreme, sper sa o tina).

 7. De ce sa plateasca statul? Cu ce a gresit statul? Am ales-o eu pe procuroare? Cine a gresit, sa plateasca din leafa. Asa fiecare face ce-l taie capul ca plateste statul.

  • Cu ce a gresit statul? Pai statul asta cine il alege? Nu cumva boborul? Boborul alege parlamentul si preș…edintele, astia pun sefii peste parchete care la randul lor ii au in subordine astfel de specimene.
   Deci boborul e bun de plata

  • De parca astia din parlament tin cont ce doreste poporul. Exemplul elocvent fiind referendumul pentru unicameral si maxim 300 de parlamentari. Ei doar promit ceva o data la 4 ani dupa care isi vad de treaba.

 8. Nu ma, sunteti buni de plata. Voi, noi…vezi mai sus de ce.

 9. Nesimțiții greșesc, nătărăii plătesc. Iorga a greșit, Iorga să plătească. Oriunde în lume cine greșește plătește. ”Magistraților” de ce nu li s-ar aplica ? Salarii astronomice au, pensii nesimțite mai mari ca salariul la fel. Deci au de unde.

 10. Adică, eu trebuie să plătesc pentru nenorocirea de Secție Specială inventată de cleptocrați pentru a amenința și șantaja magistrații?!

  De ce nu plătesc cei care își bat joc de democrația din România, atâta câtă este?!

 11. Justitia functioneaza pe baza de probe, nu de pareri, cu atat mai mult nu incalci drepturile omului doar pentru ca ai o functie si ceva pareri. Daca ti s-ar retrine pasaportul pentru ca i se pare unui procuror ca nu trebuie sa te deplasezi in afara tarii ti-ar conveni?

 12. Am auzit ca fetitei i-au vandut americanii SACARIN organele si i-au pus altele de plastic. Americanii nu o vor la schimb pe IORGA-MORARU ca IGNATUL a trecut.

 13. E bine să așteptăm să rămână hotărârea definitivă .