G4Media.ro

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează asupra unor pregătiri…

Sursa/G4Media.ro, Mădălin Necșuțu

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei avertizează asupra unor pregătiri ale rușilor pe aeroportul din Tiraspol

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că pe aeroportul din Tiraspol din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova se fac pregătiri pentru primirea de avioane rusești.

„Totodată, inamicul încearcă să îmbunătățească poziția tactică în direcția Buzki Sud. Utilizarea teritoriului autoproclamatei republici transnistrene nu este exclusă pentru susținerea operațiunii agresive în direcția specificată. La Aeroportul Tiraspol se fac pregătiri pentru recepția avioanelor”, se arată în postarea Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele săptămâni, Ucraina a avertizat constant în privința mai multor pregătiri de luptă care s-ar face de către militarii ruși cantonați în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova, dar informațiile au fost infirmate de către autoritățile de la Chișinău. Ele susțin că monitorizează atent situația din Transnistria.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au dat nicio informație despre aceste eventuale pregătiri pe aeroportul de la Tiraspol.

Foto: Un tac sovietic amplasat în mijlocul orașului Tiraspol din regiunea separatistă transnistreană. Sursa/G4Media.ro, Mădălin Necșuțu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Retragerea de la Kiev este doar sa se abata atentia de la pasul urmator, unde vor lovi data urmatoare. Din pacate nu vor pierde ei avantajul Transnistriei.

  2. Nu cred ca se supara prea tare guvernul Moldovei daca într-o noapte pista aeroportului din Tiraspol se face moloz.

  3. Daca, Doamne fereste, tancurile lui Putin ajung la Chisinau, tot parlamentul, in frunte cu Maia Sandu, se incoloneaza sa-i intampine cu flori.

    • Pot să nu te cred? Maia Sandu ar fi de zece ori mai bună ca președinte la noi decit Dulapul. Nu e genul care să dea cu flori în ruși.

    • Meh… cate restrictii a impus Moldova Rusiei? Pare cam pacifista dna Maia de cand a inceput conflictul.

  4. Ha ha ha băi ia şterge-ți litera „Z” din dreptul comentariilor. 👉👈

  5. Liviu cel Deștept. De aici, din Chisinau, lucrurile se vad mai bine. La fel si din Ucraina, mai ales dupa ce guvernul RM nu a aderat la sanctiunile impotriva Rusiei. Inteleg ca in Romania exista un sentiment de admiratie pentru Maia Sandu, in mare parte, nejustificat. Ea obisnuia sa se rățoiasca la dictatorul de carton, Plahotniuc (cine isi mai aminteste de el), dar n-a spus niciodata vre-un cuvant despre Putin. Pot chiar sa spun ca, niciodata n-a pronuntat acest nume in public. Si am urmarit-o constant de cand a aparut in spatiul public de aici, adica de vre-o 10 ani. Asa ca lasa aceste comparatii, nu sunt potrivite.