G4Media.ro

Statul Islamic revendică atentatele care au ucis aproape 100 de persoane în…

sursa foto: Captură video

Statul Islamic revendică atentatele care au ucis aproape 100 de persoane în Iran, la comemorarea comandantului Qassem Soleimani

Statul Islamic a revendicat joi responsabilitatea pentru două explozii care au ucis aproape 100 de persoane și au rănit alte zeci la o ceremonie organizată în Iran pentru comemorarea comandantului Qassem Soleimani, ucis de o dronă americană în 2020, transmite Reuters.

Gruparea a postat o declarație pe canalele sale afiliate de pe Telegram.

Context

Aproape 100 de persoane au murit în urma a două explozii care au avut loc miercuri în apropierea mormântului generalului iranian Qassem Soleimani, care a fost arhitectul operațiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu și a cărui moarte Iranul o sărbătorește pentru a patra oară.

Liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, a acuzat Israelul pentru explozii, potrivit The Telegraph. El a descris Israelul drept „dușmani malefici și criminali”, promițând că va răspunde atacului cu un „răspuns dur”, retorica sa obișnuită.

Cele două bombe au explodat la distanță de 10 minute și au fost detonate de la distanță, transmite presa oficială iraniană, care citează surse oficiale. Cele două bombe au fost ascunse în bagaje.

Statul Islamic este o organizație fundamentalist-islamist-teroristă sunită, care i-a considerat întotdeauna pe șiiți apostați ai Islamului. Iranul este majoritar șiit care îi discriminează pe musulmanii suniți minoritari. Pe teritoriul Iranului acționează grupuri de opoziție sunite înarmate care uneori lansează atentate teroriste.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Iranul trebuie să ceară scuze Israelului și SUA pentru acuzațiile nefondate. Să vedem dacă are bun simț sau e tot un terorist și el