G4Media.ro

Statul american Montana a votat în favoarea interzicerii platformei sociale chinezeşti TikTok/…

Sursă foto: Unsplash

Statul american Montana a votat în favoarea interzicerii platformei sociale chinezeşti TikTok/ Legea mai are nevoie doar de semnătura guvernatorului, care s-a declarat în favoarea măsurii

Statul american Montana a votat în favoarea interzicerii platformei sociale chinezeşti TikTok, legea mai având nevoie pentru a intra în vigoare doar de semnătura guvernatorului, care s-a arătat deja în favoarea măsurii, transmite News.ro.

Cu 54 la 43 de voturi, parlamentarii statului Nevada au votat pentru interzicerea TikTok pe teritoriul statului, interdicție care este prevăzută să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Concret, noua lege interzice TikTok să mai opereze pe teritoriul statului, iar magazinele de aplicaţii nu mai au voie să ofere acces la aceasta pentru a fi descărcată de locuitori din Montana.

La fel ca măsurile federale anterioare, legea din Montana spune că datele personale ale americanilor sunt în pericol de a fi interceptate de guvernul comunist chinez, din cauza legăturilor strânse dintre TikTok şi ByteDance.

TikTok, bineînţeles, a negat mereu aceste acuzaţii şi, recent, a anunţat un proiect în valoare de peste un miliard de dolari, prin care promite să protejeze mai bine datele personale ale cetăţenilor americani.

Pentru a intra oficial în vigoare, noua lege trebuie semnată de guvernatorul statului, republicanul Greg Gianforte. Este doar o formalitate, Gianforte fiind anterior artizanul interzicerii TikTok pe telefoanele angajaţilor statului.

Montana ar putea fi doar primul stat american care interzice TikTok, exemplul acestuia putând fi urmat şi de alte state, înainte ca o astfel de decizie să fie luată la nivel federal.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...