G4Media.ro

Staţiunea Băile Tuşnad a rămas iarăşi fără apă, după ce conducta de…

Sursa foto: Facebook stațiunea Băile Tușnad

Staţiunea Băile Tuşnad a rămas iarăşi fără apă, după ce conducta de aducţiune s-a spart

Staţiunea Băile Tuşnad a rămas din nou fără apă, după ce conducta de aducţiune s-a spart, echipele de intervenţie lucrând la remedierea defecţiunii.

Primarul oraşului, Butyka Zsolt, a declarat, pentru Agerpres, că problemele au început încă de sâmbătă, dar s-a aşteptat plecarea turiştilor veniţi în minivacanţa de 1 Decembrie, iar luni s-au efectuat verificări care au arătat că erau două fisuri în conducta de aducţiuni, în zona localităţii Cetăţuia.

Echipele de intervenţie au reparat defecţiunea şi luni seara s-a dat drumul la apă, pentru efectuarea probelor, dar la scurt timp au apărut din nou problemele. Primarul a spus că în aceeaşi zonă s-a identificat o spărtură de aproape un metru şi jumătate, iar alimentarea cu apă în oraş s-a oprit de luni seara.

De marţi dimineaţă, specialiştii lucrează la remedierea defecţiunii şi se speră că în cursul serii vor finaliza lucrarea, pentru a putea începe probele. Primarul şi-a exprimat speranţa că nu vor apărea fisuri în alte părţi ale conductei, care să împiedice reluarea furnizării cu apă.

Şi în luna decembrie a anului trecut, oraşul Băile Tuşnad a rămas în repetate rânduri fără apă, uneori şi mai multe zile la rând, din cauza unor fisuri apărute în conducta de aducţiune, motiv pentru care a fost declarată stare de alertă locală, fiind efectuate lucrări de reparaţii mai complexe, care au necesitat fonduri considerabile.

Conducta de aducţiune alimentează atât staţiunea cât şi localităţile Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, iar potrivit primarului, aceasta se sparge în mod frecvent pentru că lucrarea, realizată în urmă cu opt ani din bugetul naţional, nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată.

Această problemă urmează să fie rezolvată întrucât Primăria Băile Tuşnad a câştigat un proiect de 40 milioane de lei, finanţat de Compania Naţională de Investiţii, care presupune reabilitarea şi modernizarea aducţiunii de apă şi a sistemului de alimentare cu apă a oraşului.

Primarul Butyka Zsolt a arătat că a fost semnat contractul cu executantul şi în primăvara anului viitor vor începe lucrările, preconizate să se încheie în aproximativ un an şi două luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Romania lucrului bine fuckut!

  2. Ati donat la biserica?
    Chemati un ninjalau sa scoata dracii din instalatie!