G4Media.ro

Statistica „progresului” pe calea ferată în România: viteza trenurilor de pasageri s-a…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Statistica „progresului” pe calea ferată în România: viteza trenurilor de pasageri s-a redus cu 0,6% anul trecut

Viteza medie comercială a trenurilor de marfă (km/h) a crescut anul trecut cu 42,9%, în timp ce viteza trenurilor de pasageri s-a redus cu 0,6%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică și publicate de Agerpres.

Comparativ cu anul 2019, transportul feroviar de pasageri a înregistrat anul trecut o scădere de 27,5% în ceea ce privește numărul de călători transportaţi şi o reducere cu 37% în ceea ce priveşte parcursul acestora. Merită menționat însă și că în 2020 călătoriile și deplasările au fost puternic afectate de restricțiile necesare în contextul luptei cu pandemia COVID-19.

Parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (km/zi) s-a majorat cu 6,1%, iar greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (tone/tren) a crescut cu 5,3%. Pe de altă parte, numărul vagoanelor încărcate pe reţeaua CFR (mii vagoane) s-a diminuat cu 20,4%, iar vagoanele încărcate intrate din străinătate (mii vagoane) s-au redus cu 13,2%. Parcursul mediu zilnic al locomotivelor folosite pentru transportul mărfurilor (km/zi) a scăzut cu 10,3% faţă de 2019. Parcursul automotoarelor (mii automotoare-km) şi parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri (km/zi) s-a diminuat cu 5,7%. În transportul feroviar, volumul mărfurilor a înregistrat o scădere cu 15,5% faţă de anul precedent, cauzată de evoluţiile negative ale tuturor componentelor. Au fost transportate 49,671 milioane tone mărfuri, din care 83,5% în transport naţional, conform datelor INS, prezentate de Agerpres.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.