G4Media.ro

Staţia de metrou „Tudor Arghezi” şi parcarea aferentă acesteia cu 350 de…

Sursa foto: Facebook Daniel Băluță

Staţia de metrou „Tudor Arghezi” şi parcarea aferentă acesteia cu 350 de locuri se deschid miercuri

Staţia de metrou „Tudor Arghezi” va fi dată în folosinţă miercuri, 15 noiembrie, după ce Primăria Sector 4 şi Metrorex au convenit asupra graficului de activităţi. Directorul Metrorex, Mariana Miclăuş, a precizat, la sfârșitul lunii octombrie, că pentru început garniturile vor circula la un interval de 8 minute.

„Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi! De mâine, de la ora 11:30, trenurile de metrou vor ajunge și în noua stație Tudor Arghezi, pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o de la zero pe Șoseaua Berceni!

Invit bucureștenii și nu numai să folosească această facilitate de transport ecologică și nepoluantă și să străbată orașul, de la un capăt la altul, în cel mai scurt timp posibil. Astfel, cel puțin 350 de mașini nu vor mai intra în Sectorul 4, ci vor rămâne în parcarea de tip park&ride pe care am amenajat-o pe Șoseaua Berceni, vizavi de noua stație de metrou, pentru ca noi toți să avem parte de un aer mai curat”, a scris primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, marți, pe pagina sa de Facebook.

Primarul a precizat că tariful pentru parcare este în intervalul orar 07:00-19:00 de 3 lei pe întreg intervalul, iar în afara acestui interval, tariful este 3 lei/oră.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a explicat, la finalul lunii octombrie, că circulaţia se va face într-un sistem de tip pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând ca preluarea fluxului de călători să se facă în lung, de la staţia Berceni până la staţia Pipera.

”Până la sfârşitul anului, ne-am propus ca sistemul de semnalizare şi automatizare să poată fi realizat, astfel încât, circulaţia să se desfăşoare în lung, de la staţia Pipera până la staţia Tudor Arghezi. Intervalul de circulaţie a trenurilor va fi, într-o primă fază de 8 minute, urmând ca apoi, să reducem acest interval la 4 minute”, a afirmat Mariana Miclăuş.

Potrivit datelor transmise de Primăria Sector 4, recepţia noii staţii de metrou de pe Şoseaua Berceni a fost realizată în luna martie a anului 2023, după ce, începând cu luna noiembrie 2022, Metrorex a derulat mai multe probe tehnice.

Construită pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, staţia de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Staţiei i se adaugă parcarea de tip park&ride, construită tot pe Şoseaua Berceni. Aceasta are o capacitate de 350 de locuri, atât pentru autoturisme, motociclete, cât şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Construită pe structură metalică, parcarea este dotată cu panouri fotovoltaice, care să asigure energia electrică necesară iluminatului propriu precum şi funcţionării instalaţiilor de automatizare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...