G4Media.ro

Statele Unite susțin crearea unui tribunal pentru criminalii de război ruși

captura twitter

Statele Unite susțin crearea unui tribunal pentru criminalii de război ruși

Departamentul de Stat al SUA sprijină crearea unui tribunal special care să investigheze crimele legate de invazia rusă în Ucrainei, transmite serviciul în limba ucraineană al Voice of America, citând o declarație a ambasadorului Departamentului de Stat pentru justiție penală globală Beth Van Skaak, potrivit BBC.

„Au existat multe modele diferite care au fost luate în considerare. Cel mai eficient mod de a asigura răspunderea pentru crimele de agresiune este crearea unui tribunal internaționalizat în cadrul sistemului judiciar ucrainean”, a spus acesta.

În special, potrivit lui Beth Van Skaak, crearea tribunalului va include „jurisdicția materială asupra crimelor internaționale, implicarea personalului internațional, eventual prin integrarea de profesioniști, judecători, procurori, anchetatori, avocați sau prin furnizarea de asistență de specialitate la cererea Ucrainei”.

Potențial, Departamentul de Stat ia în considerare amplasarea tribunalului în Europa în timpul războiului, pentru a consolida orientarea europeană a Ucrainei și legitimitatea internațională a unei astfel de instituții.

La 17 martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al ombudsmanului pentru drepturile copilului, Maria Lvovskaia-Belova. Aceștia sunt acuzați că au transportat cu forța copii ucraineni din teritoriile ocupate în Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 💪💪💪💪💪💪❤️🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸