G4Media.ro

Rezerva Federală, banca centrală a Statelor Unite, majorează ratele dobânzilor, în ciuda…

Foto: Wikipedia

Rezerva Federală, banca centrală a Statelor Unite, majorează ratele dobânzilor, în ciuda turbulențelor din sectorul bancar

Banca centrală a SUA a majorat din nou ratele dobânzilor, în ciuda temerilor că această măsură ar putea contribui la turbulențele financiare după o serie de falimente bancare recente, scrie BBC.

Rezerva Federală a majorat dobânda sa cheie cu 0,25 puncte procentuale și a declarat că mai multe măsuri ar putea fi „adecvate”, deoarece prețurile de consum continuă să crească.

Fed a majorat costurile de împrumut pentru a încerca să încetinească economia și să atenueze presiunile care împing prețurile în sus.

Creșterea bruscă a ratelor a dus la tensiuni în sistemul bancar.

Două bănci americane – Silicon Valley Bank și Signature Bank – s-au prăbușit în această lună, în parte din cauza problemelor cauzate de creșterea ratelor dobânzilor.

Dar autoritățile din întreaga lume au declarat că nu cred că falimentele respective amenință stabilitatea financiară la scară largă și nu trebuie să distragă atenția de la eforturile de a ține inflația sub control.

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană a majorat rata dobânzii cheie cu 0,5 puncte procentuale.

Banca Angliei urmează să anunțe joi ce va face cu dobânzile, la o zi după ce cifrele oficiale au arătat că inflația a crescut în mod neașteptat în februarie la 10,4%.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează