G4Media.ro

Starul hollywoodian Jesse Eisenberg a depus cerere pentru cetățenia poloneză/ El a…

Sursa foto: captură video

Starul hollywoodian Jesse Eisenberg a depus cerere pentru cetățenia poloneză/ El a fost nominalizat la Oscar pentru rolul lui Mark Zuckerberg din filmul „The Social Network”

Actorul hollywoodian Jesse Eisenberg, ai cărui strămoși au fost evrei din Polonia, a dezvăluit că a solicitat cetățenia poloneză. El spune că simte o legătură puternică cu această țară – unde a fost filmat viitorul său film – și că dorește să contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre polonezi și evrei, scrie Notes from Poland.

Filmul A Real Pain – care a fost scris, regizat și produs de Eisenberg – va fi lansat în cursul acestui an. Acesta spune povestea a doi veri americani – interpretați de Eisenberg și Kieran Culkin – care fac un tur de cunoaștere a rădăcinilor lor în Polonia după moartea bunicii lor, o supraviețuitoare a Holocaustului.

Eisenberg a dezvăluit anterior că o mare parte din film se bazează pe istoria propriei sale familii, care provine din orașul Krasnystaw din sud-estul Poloniei.

Întregul film a fost realizat în Polonia, iar o scenă a fost filmată chiar într-un apartament din care familia sa a fugit. Alte părți au fost filmate în fostul lagăr de concentrare și exterminare germano-nazist de la Majdanek și la memorialul Revoltei din ghetoul din Varșovia.

Vorbind luna aceasta pentru postul polonez de televiziune TVN, Eisenberg a declarat că „atunci când aveam douăzeci și ceva de ani, am devenit obsesiv de interesat de Polonia pentru că am vrut să mă conectez cu ceva mai mare decât mine. Eram în America și mă simțeam un pic izolat de lume”. Prima sa vizită în această țară a avut loc în 2007, când avea 27 de ani.

Actorul a declarat pentru TVN că a obținut deja un PESEL, numărul național de identificare al Poloniei (PESEL – acronim polonez pentru „Sistemul electronic universal de înregistrare a populației”).

„Acum aștept doar să primesc cetățenia”, a adăugat el.

Eisenberg, care a fost nominalizat la Oscar pentru rolul lui Mark Zuckerberg din filmul „The Social Network” din 2010, spune că, odată ce va primi cetățenia, vrea să petreacă mai mult timp în țară alături de soția sa, care are, de asemenea, rădăcini în Polonia, și de fiul său.

„Simt o legătură puternică cu această țară și simt că istoria evreilor și a polonezilor a fost împletită și cred că acest lucru este prezentat greșit de mulți evrei americani”, a continuat Eisenberg. „Aș vrea să ajut la repararea relațiilor dintre polonezi și evrei”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează