Startup-ul românesc Beesers, o aplicație mobilă pentru servicii medicale la domiciliu, a atras investiții de 250.000 de euro într-o lună și discută cu un fond privat de investiții

Aplicația Beesers - fotografie oficială Foto: Aplicația Beesers - imagine oficială

Startu-ul românesc Beesers, dezvoltatorul aplicației care furnizează pacienților consultații și tratamente specializate la domiciliu, a securizat într-o lună de la lansare investiții de 250.000 de euro, a declarat pentru Economedia.ro fondatorul Ovidiu Tuduruță. Compania vrea dublarea acestor investiții până la finalul anului și discută cu un fond de private equity.

„Un obiectiv de-al nostru este să atragem finanțare de la investitorii din mediul privat și de la ”angel investors” cu care suntem încântaţi să ne asociem în viitor. Până în acest moment, din totalul investiției de 500.000 de euro estimată pentru anul 2021, am securizat un procent de 50%. Rezultatele în urma investiției vor justifica adresabilitatea și credibilitatea noastră într-o posibilă relație cu un fond de private equity. Ne propunem ca prin intermediul investiției menționate mai sus să acumulăm infrastructură de furnizare de servicii medicale în cât mai multe zone ale țării, inclusiv în mediul rural, precum și să demonstrăm acolo unde avem resursă profesională disponibilă că dacă soliciți asistență medicală acasă, medicul sau asistentul medical chiar te vizitează. În prezent, suntem sub atenția unui fond privat cu care, cine știe, poate vom face echipă”, a declarat pentru Economedia Ovidiu Tuduruță, founder Beesers.

Aplicația e disponibilă acum în trei orașe – București, Târgu Mureș și Brașov. Cererea crescută de servicii la domiciliu vine în contextul pandemiei de COVID 19, care a determinat supra-aglomerarea spitalelor.

Prin aplicația Beesers, gândită ca un UBER medical, utilizatorii pot găsi personal medical specializat pentru îngrijiri medicale la domiciliu: daca au nevoie de o perfuzie, o injecție, administrarea unui tratament sau orice consultație, inclusiv teste Covid, ei pot găsi specialistul necesar prin intermediul aplicației.

Ideea aplicației i-a venit fondatorului după ce mama sa a plecat în străinătate să îngrijeasca vârstnici. El a realizat că existenta unui astfel de soft ar putea să reducă distanța dintre cei plecați în afară și familiile rămase aici, dar și că există o nisa neexplorată, a specialiștilor în îngrijiri medico-sociale la domiciliu.

”Beesers este prima și unica platformă tehnologică care aduce asistența medicală acasă. Deocamdată suntem 100% produs românesc. Pentru că suntem prima platforma de acest tip din piață, la noi găsești cei mai buni medici și asistenți medicali. În aplicația Beesers poți selecta specialistul după preț și după evaluările celor care au rezervat înaintea ta. Prin Beesers, ne dorim să aducem comunității de consumatori de servicii medicale asistența de specialitate în confortul casei”, a mai spus Ovidiu Tuduruță pentu Economedia.

Conform raportului publicat de Consiliul Concurenței, în 2019, între nevoia estimată și numărul total de pacienți care aveau nevoie de astfel de servicii, exista o acoperire generală de 7,9 %. Contextul pandemiei a făcut însă ca piața să se confrunte cu o creștere a numărului de bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, procentul celor care beneficiază de acestea fiind în continuare foarte mic, mai ales din cauza accesibilității greoaie.

Platforma oferă și posibilitatea ca programările consultațiilor ori tratamentelor să fie efectuate și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș sau țară pentru pacienții aflați în România. Cel mai nou mecanism disponibil în platformă este rezervarea multiplă, care permite pacienților aflați sub tratament să își rezerve printr-o singură programare un pachet de servicii (de exemplu – un pachet de 10 perfuzii).

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de Ministerul Sănătații și au experiență în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc servicii oferite de Men Sana Tech, Top Med Assistance, Sweet Medical Care, Exigent Med Help, Kineto Mobil Clinic.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii trebuie să își creeze un cont. Mai departe pot alege din listă serviciul de care au nevoie și furnizorul dorit, având posibilitatea de a stabili ora și data prestării serviciului în cazul în care se dorește achiziția după consultarea costului serviciului. Ulterior, fiecare pacient va primi notificări despre statusul comenzii pe telefon.

Foto: Aplicația Beesers - imagine oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *