G4Media.ro

Stare de urgență în Letonia, timp de trei luni, după ce cazurile…

sursa foto: Pexels

Stare de urgență în Letonia, timp de trei luni, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant/ Vaccinarea populației, printre cele mai scăzute niveluri din UE/ Angajații la stat vor fi imunizați obligatoriu până la 15 noiembrie

Letonia a declarat luni stare de urgenţă sanitară la nivel naţional pentru o perioadă de trei luni din cauza nivelurilor record de infectări cu COVID-19, în timp ce vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus rămâne la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Numărul contaminărilor zilnice este în prezent de peste o mie în această ţară baltică, cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrând o rată de răspândire a coronavirusului mai mare decât cea constatată la începutul anului.

Conform noilor reguli, masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise publicului, iar orice angajat din sectorul de stat va trebui să fie vaccinat până pe 15 noiembrie.

Persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea intra în supermarketuri şi numai magazinele considerate esenţiale vor fi deschise în weekend.

Toţi cetăţenii letoni sunt încurajaţi să lucreze în regim de telemuncă, dacă acest lucru este posibil.

„Vă rog să evitaţi adunările, să nu faceţi vizite şi să reduceţi contactele”, a scris premierul Krisjanis Karins pe Twitter.

Spitalele din Letonia sunt deja copleşite de numărul mare de pacienţi cu COVID.

„Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi cu diagnostice care nu le pun viaţa în pericol. Echipajele medicale de urgenţă nu pot răspunde la toate apelurile”, a declarat anterior Karlis Racenis, preşedintele unei asociaţii de tineri medici, în cadrul unei conferinţe de presă.

Doar 48% dintre letoni sunt vaccinaţi cu schemă completă – una dintre cele mai slabe rate de vaccinare din Uniunea Europeană după Bulgaria, România şi Croaţia.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Obligatoriu? Daca e așa ceva si la noi, atunci eu am părăsit țara.

  2. Bai nene, in curand tovarasul KIM o sa fie doar un dictator printre ceilalti din m(UE).

  3. Iar ti o sa fii doar in alt intelijent printre cei multi din a romanica

  4. De ce nu pleci de acum! Ia-i si pe ceilalti ca tine!

  5. Deci jumate din ei sunt vaccinati si declara stare de urgenta.Cu cei care s-au infectat nu s-a ajuns la 70%?La asa-zisa imunitate de turma?Minciuni ordinare…

    • in Canada sunt vaccinati peste 77% si au un record de cazuri, ce 70% ? nu vedeti ca este folosit tactica salamului ? o speriem pe unii, cei ramasi, daca nu vor cu speriatura, o sa facem obligatoriu, si te intrebi oare ce vor sa bage in oameni ca de protectie si sanatate nici vorba.

  6. Oameni buni, va invit sa intrati pe site-ul autorităților letone și să verificați acolo dacă știrea aceasta publicată de Agerpres și preluată de G4 este adevărată.
    Daca nu aveți timp să intrați, vă anunț eu că restricțiile pentru nevaccinați menționate în articol nu sunt adevărate.