G4Media.ro

Stănescu sare în apărarea Gabrielei Firea: Cred că unii fac jocurile altora…

Stănescu sare în apărarea Gabrielei Firea: Cred că unii fac jocurile altora când încearcă, la Bucureşti, să submineze autoritatea acesteia

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, consideră că petiţia prin care se solicită iniţierea de alegeri în filiala PSD Bucureşti şi schimbarea Gabrielei Firea de la conducerea acestei organizaţii reprezintă o greşeală, transmite Agerpres.

„Cred că ceea ce se încearcă la Bucureşti… Cred că greşesc anumiţi colegi care încearcă lucrul acesta – nu vreau să nominalizez – pentru că PSD ar trebui să fie un partid unit, pentru că aşa a câştigat alegerile, aşa avem foarte multă forţă şi cred că pe unii îi sperie – dar unii cred că fac jocurile altora în momentul în care încearcă la Bucureşti să submineze autoritatea doamnei primar general Firea”, a declarat el, la Palatul Parlamentului.

Paul Stănescu a precizat, pe de altă parte, că nu are informaţii privind posibilitatea remanierii sale.

„Nu am nicio informaţie. Vom discuta în CEx. Respect decizia CEx”, a subliniat el, făcând referire la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc săptămâna viitoare.

În ceea ce priveşte activitatea sa la minister, Stănescu a arătat că orice om îşi poate face reproşuri, pentru că nimeni nu reuşeşte să îşi îndeplinească toate obiectivele. Întrebat dacă îşi menţine punctul de vedere susţinut în scrisoarea în care cerea plecarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD, Stănescu a răspuns că nu îşi retractează declaraţiile publice.

„Ceea ce am spus public de fiecare dată mi-am asumat. Eu sunt un om cu principii şi de fiecare dată mi-am asumat tot ce-am spus şi nu retractez nimic din tot ce-am spus public”, a declarat vicepremierul.

Orlando Culea, consilier general al PSD și omul care a condus majoritatea ședințelor Consiliului General al Primăriei Capitalei până în urmă cu două luni, a lansat marți o petiţie în care solicită conducerii PSD iniţierea “urgentă” de alegeri în Organizaţia Bucureşti, considerând că demiterea Gabrielei Firea “este o necesitate”.

Culea se poziționează astfel de partea lui Liviu Dragnea în războiul politic cu Firea, conflict declanșat în momentul în care primarul general a cerut demisia președintelui PSD. În urma acestui conflict, Firea și-a pierdut majoritatea în Consiliul General, fapt care periclitează adoptarea inițiativelor sale (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Se vede de la o posta ca se teme. Nu poti sa-l invingi pe dragnea daca te temi. Riscati baieti! No pain no gain!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.