G4Media.ro

Standard & Poor’s a retrogradat Ungaria invocând inflația ridicată persistentă și presiunile…

Sursa foto: Twitter/ Viktor Orban - @OrbanPl

Standard & Poor’s a retrogradat Ungaria invocând inflația ridicată persistentă și presiunile externe / Presa maghiară relatează că o astfel de retrogradare nu s-a mai întâmplat de 10 ani

Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat, vineri, Ungaria de la BBB la BBB minus, ceea ce înseamnă că maghiarii rămân în categoria recomandată pentru investiții, dar cu doar un pas peste limita admisă. Presa maghiară relatează că o astfel de retrogradare din partea S&P nu a mai avut loc de 10 ani.

Ultima dată când una dintre cele trei agenții majore de rating de credit a retrogradat Ungaria a fost în noiembrie 2012, relatează portfolio.hu și Reuters. Cu alte cuvinte, o dată cu decizia S&P de vineri târziu, s-a întrerupt un trend pozitiv de peste zece ani.

Ratingul datoriei maghiare al Fitch este BBB, în timp ce Moody’s menține un rating Baa2. Ultimele două corespund aceluiași rating, în timp ce în cazul ratingului S&P Ungaria a căzut cu un pas mai jos.

Acest rating al S&P invocă inflația ridicată persistentă și presiunile externe. Prețurile ridicate la energie și creșterea costurilor cu dobânzile, în raport cu un stoc deja ridicat de datorie publică, reprezintă o provocare pentru planurile de consolidare ale guvernului ungar, precizează S&P, conform Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Ungaria e „retrogradata” dar tot în fata României este.Noi trebuie sa promovam ca să ajungem la ratingul lor.

 2. Are si Orban rszboiul lui de dus..cu realitatea

 3. Nu e de mirare. Nu sunt vremuri usoare iar politica TATUCULUI nu are nimic comun cu economia reală iar rezutatele erau previzibile. Retrogradata politic, economic la care mai lipsea confirmarea ”increderii” in Orbanistan. Pacat de maghiari că sunt ca și vânduți bolsevicilor !

 4. „Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat, vineri, Ungaria de la BBB la BBB minus, ceea ce înseamnă că…”

  …acum are același rating precum România.

  Doar că, nu se știe din ce motiv, România se împrumută din surse externe la dobânzi mai mari decât Ungaria. …Și rămâne pe termen nedefinit în afara spațiului de liberă circulație din care, dacă ar face parte precum Ungaria, ar avea oportunități sporite pentru dezvoltare.

 5. A retrogradat la nivelul Romaniei.

 6. pregatiti-va pentru momentul cand va trebui platita datoria tarii sa vedeti atunci piele de roman la vanzare

  • Datoria Chinei este de peste 300% din PIB , Italia peste 200% ..etc sigur e bine sa nu fie platite după metoda comuniștilor prin infometarea poporului.

  • lasati, nu va f..ti grija cu noi…horbanu si fascistii fidesz vand deja putlerului pieile dă la budaPesta…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 7. budaPesta se infrateste cu k.kremlinu…asta e mesaju….‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😎😎😎😎😎😎😎😎😎

 8. Nu comentează nimeni un element din comunicat: “Presiunile externe”.

 9. Scrie in limba romană

 10. Va urma si alta RETROGRADARE – care sa-l trazneasca pe „vitoras – orbanov” ! Pana ungurii nu scapa de V. Orban – sclavul rusnacilor – si de FIDESZ – haita de banditi a lui Orban si a ruznacilor si „galbiorilor chinezi” Hungaria NU SW FACE BINE !