G4Media.ro

Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi demolat pentru a face loc noii arene…

Sursa foto: Facebook/Cristian Gentea

Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi demolat pentru a face loc noii arene din Pitești / Viitorul stadion va costa 100 de milioane de euro

Stadionul „Nicolae Dobrin” urmează să fie demolat pentru a face loc noii arene din Piteşti, a anunţat primarul Cristian Gentea pe Facebook.

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de joi, 9 martie 2023, ‘desfiinţarea imobilului Complex Sportiv ”Nicolae Dobrin” din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Piteşti, în vederea realizării pe acelaşi amplasament a obiectivului de investiţii ”Construire Stadion ”Nicolae Dobrin” din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Piteşti’! Procedurile de demolare şi, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariţia Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial!”, a notat Gentea.

Stadionul actual, numit iniţial ”1 Mai”, apoi ”Municipal”, şi din 2002, ”Nicolae Dobrin”, a fost construit în 1964.

Viitorul stadion va purta, de asemenea, numele Nicolae Dobrin şi va fi construit cu sprijinul Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice.

Actualul stadion ”Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul ”1 Mai”, apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

Pe 11 ianuarie, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion „Nicolae Dobrin” în Piteşti. Conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi de execuţie este de 36 de luni.

La începutul lunii noiembrie, Primăria Pitești estima că viitorul stadion urma să coste 416 milioane lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...