G4Media.ro

Sportiva iraniană care a concurat fără hijab și a sfidat autoritățile religioase…

Foto: Elnaz Rekabi / Istagram

Sportiva iraniană care a concurat fără hijab și a sfidat autoritățile religioase le-a mulțumit susținătorilor

Sportiva iraniană Elnaz Rekabi, primită ca un erou la Teheran după ce a participat la o competiţie în Coreea de Sud fără a purta hijab, le-a mulţumit susţinătorilor săi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o postare pe Instagram, scrie AFP, citată de Agerpres.

Organizaţiile internaţionale care luptă pentru drepturile omului şi-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea cu privire la soarta sportivei care s-a întors la Teheran.

„Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul dumneavoastră, pentru sprijinul poporului iranian, cei mai onorabili oameni din lume, sportivi şi oameni obişnuiţi, pentru tot sprijinul pe care mi l-aţi acordat”, a scris ea după ce a revenit de la Campionatele Asiei de escaladă, de la Seul.

Elnaz Rekabi, în vârstă de 33 de ani, a fost întâmpinată miercuri, pe aeroportul din Teheran de o mulţime de susţinători, inclusiv femei care nu purtau hijab, înainte de a fi primită, mai târziu în cursul zilei, de ministrul sportului Hamid Sajjadi, potrivit unui comunicat oficial.

Participarea sa la competiţie, doar cu o bandană pe cap, a fost interpretată ca un gest de solidaritate faţă de demonstraţiile care au zguduit Iranul de la moartea tinerei Mahsa Amini, pe 16 septembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Curios!!! In Germania sa sustinut contrariul. Adica sa scuzat ca a uiat sa si puna hijab-ul.