G4Media.ro

Specialiști români în tranziție ecologică, din străinătate, ar trebui atrași într-o rețea…

Foto: Pixabay.com

Specialiști români în tranziție ecologică, din străinătate, ar trebui atrași într-o rețea de experți – “brain network” – recomandarea Administrației Prezidențiale

O rețea de experți români în domeniul sustenabilității și al tranziției ecologice ar putea fi întocmită de Ministerul Educației și de Ministerul Afacerilor Externe, pentru a contribui la formarea de funcționari publici conștienți de schimbările climatice, după cum se sugerează în raportul “Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”, lansat săptămâna trecută în dezbatere publică de Administrația Prezidențială.

  • Rețeaua ar include atât specialiști români, cât și absolvenți de universități din afara granițelor “care ar putea fi interesați să își petreacă perioada sabatică în România, în serviciul public”.

“Trebuie să profităm de această expertiză românească de peste hotare. Ea poate sprijini Guvernul în elaborarea de politici publice, dar reprezintă și o bază pentru a recruta noi experți pentru administrația publică”, remarcă autorii raportului care evidențiază că “digitalizarea poate contribui la integrarea rețelelor de experți români din țară și din diaspora într-o rețea cuprinzătoare a experților români în domeniul tranziției ecologice și al sustenabilității”.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu exista „Specialiști români în tranziție ecologică”.
    Nici internaționali. Exista doar bani de ciordit în numele ecologiei.

  2. Ce spui, Franz?!
    Adica, recunosti ca mintile luminate au plecat din Tara iar in Institutiile publice colcaie clientela voastra incompetenta, care NU sunt in stare de nimic, asta recunosti!
    S….r, j….e!!!