G4Media.ro

Spania va majora salariul minim cu 8%, anunță premierul Sanchez / Patronatele…

Sursa foto: European Council

Spania va majora salariul minim cu 8%, anunță premierul Sanchez / Patronatele au fost de acord cu o creștere de doar 4% / Spania va avea alegeri generale la sfârșitul anului

Guvernul spaniol va aproba o creștere cu 8% a salariului minim național, a declarat marți premierul Pedro Sanchez în fața parlamentarilor, scrie Reuters.

Majorarea ar reprezenta un plus de 93 de euro (100,78 dolari) pe lună, ceea ce ar duce noul salariu minim la 1.259 de euro pe lună, în 12 tranșe pe an.

Măsura, care intervine după ce inflația medie a atins 8,4% în 2022, face parte dintr-un plan convenit în cadrul unui acord de coaliție cu formațiunea de stânga Unidas Podemos pentru a crește salariul minim net la 60% din salariul mediu lunar al țării, de 1.944 de euro, până la sfârșitul mandatului său de patru ani.

Publicitate electorală

Anterior, marți, guvernul s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor pentru a-i informa cu privire la majorare, însă principalele asociații patronale s-au opus majorării, după ce au susținut o creștere de doar 4%.

Spania se avea alegeri generale la sfârșitul anului 2023.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. iar patronii vor marii preturile ca sa aiba de unde platii noile salarii mai marii