G4Media.ro

Spania va livra Ucrainei şase tancuri Leopard 2 după Paşte

Sursa Foto: www.army-technology.com

Spania va livra Ucrainei şase tancuri Leopard 2 după Paşte

Spania va livra după Paşte cele şase tancuri Leopard 2A4 pe care le-a promis Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Cele şase tancuri de luptă (…) vor fi trimise Ucrainei după săptămâna Paştelui” catolic, adică începând cu 10 aprilie, a declarat ea în Camera Deputaţilor.

Spania a anunţat la sfârşitul lunii februarie trimiterea acestor tancuri. Depozitate la o bază militară la Zaragoza (nord), aceste tancuri Leopard 2A4 nu au mai fost folosite de mulţi ani şi au avut nevoie de reparaţii.

Armata spaniolă, care a instruit militari ucraineni în utilizarea acestor tancuri, face în prezent ultimele teste pe aceste aparate înainte ca ele să fie livrate, a precizat ministrul.

În vizită la Kiev, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat la 23 februarie că Madridul ar mai putea trimite încă patru.

„Aceste patru tancuri suplimentare vor trebui să fie supuse unor reparaţii”, a confirmat Margarita Robles, fără a oferi detalii despre calendarul viitoarei lor expedieri în Ucraina.

Germania a confirmat luni că a livrat la rândul său 18 tancuri Leopard 2A6 către Kiev, care a primit de asemenea tancuri Challenger 2 britanice.

Aceste tancuri, cerute de mult timp de Ucraina, ajung în timp util pentru ofensiva de primăvară pe care Kievul o pregăteşte împotriva armatei ruse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...