G4Media.ro

Spania şi Portugalia anunță primele 30 de cazuri de variola maimuței, o…

Spania şi Portugalia anunță primele 30 de cazuri de variola maimuței, o boală rară în Europa/ Boala este endemică în Africa de Vest, nu are tratament și se vindecă de la sine/ Care sunt simptomele

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ treizeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei, o boală rară în Europa, informează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că doreşte să facă lumină, cu ajutorul Marii Britanii, în privinţa cazurilor de variola maimuţei depistate în această ţară de la începutul lunii mai.

Endemică în Africa de Vest, această boală virală („monkeypox”) a fost acum detectată în Portugalia la „peste 20 de cazuri suspecte (…) în regiunea Lisabonei (vest), dintre care cinci au fost confirmate”, a anunţat Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia într-un comunicat de presă.

„Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase”, a precizat autoritatea sanitară.

În Spania, opt cazuri suspecte au fost raportate şi „nu au fost încă confirmate” prin teste, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit autorităţilor spaniole şi portugheze, care au declanşat alertă naţională de sănătate, această boală rară nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Începând de la 6 mai, şapte cazuri au fost identificate în Marea Britanie, dintre care patru cazuri la persoane identificate drept „homosexuali, bisexuali sau bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, potrivit Agenţiei britanice de Securitate (UKHSA).

Cu excepţia primului caz – persoana infectată călătorise recent în Nigeria – pacienţii au fost infectaţi în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Era enedima Africii, acum nu mai este. In plus, nu cred ca intereseaza pe nimeni.

  2. Începând de la 6 mai, şapte cazuri au fost identificate în Marea Britanie, dintre care patru cazuri la persoane identificate drept „homosexuali, bisexuali sau bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, potrivit Agenţiei britanice de Securitate (UKHSA).

  3. În acest moment hoarde de specialiști se duc la dentist — nu e frumos să apari la televizor cu dantura imperfectă.
    Alte hoarde, de cercetători, se pregătesc pentru weekend. Se știe că șefu’ de la Biontech a descoperit vaccinul într-un weekend, și, cine știe? Asta e șansa lor la o vilă cu piscină și o barcă cu motor, cu condiția să fie pe fază.
    Jurma deschide Excel-ul, încarcă covid.xlsx și îl salvează ca crazy-monkey.xlsx, apoi își pune telefonul la încărcat. Ar fi chiar penibil să rămână fără baterie tocmai când îl sună presa, după ce a făcut foamea 3 luni.