G4Media.ro

Spania: Premierul Pedro Sanchez lansează un apel la mobilizare împotriva dreptei şi…

Sursa foto: European Council

Spania: Premierul Pedro Sanchez lansează un apel la mobilizare împotriva dreptei şi extremei-drepte: Nu există ”nicio diferenţă” între Partidul Popular – conservator şi Vox – extrema-dreaptă

Premierul spaniol Pedro Sanchez le-a cerut marţi alegătorilor de stânga să se mobilizeze împotriva dreptei şi a extremei-dreapta la alegerile parlamentare din 23 iulie, afirmând că nu există ”nicio diferenţă” între Partidul Popular (conservator) şi Vox (extrema-dreaptă), relatează AFP.

Într-un discurs rostit la Madrid în faţa deputaţilor şi a senatorilor socialişti în exerciţiu, Sanchez a confirmat că strategia sa pentru a încerca să evite un nou triumf al Partidului Popular în 23 iulie ar fi asociat în opinia publică cu Vox.

Reluând sloganul favorit al liderului PP, Alberto Nunez Feijoo, care a lansat un apel la ”abolirea sanchismului” (termen derivat din numele premierului), Pedro Sanchez, liderul Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), a afirmat că această expresie înseamnă în realitate ”a distruge şi a desfiinţa progresele sociale realizate în ultimii cinci ani” de la sosirea sa la putere.

Printre reformele care, în opinia sa, ar fi în pericol în cazul victoriei dreptei, el a enumerat creşterea salariului minim, reforma Codului muncii pentru a combate sărăcia, impozitele pe beneficiile băncilor şi ale producătorilor de energie şi chiar legea privind schimbările climatice, ce este menită să ducă la accelerarea investiţiilor în energiile regenerabile.

Partidul Popular a câştigat în general alegerile municipale şi regionale, preluând şase regiuni controlate până acum de socialişti. Însă, în majoritatea cazurilor, formaţiunea depinde de Vox pentru a obţine o majoritate absolută în parlamentele regionale.

Pedro Sanchez a criticat în mod repetat ”coaliţia dintre extrema-dreaptă şi dreapta extremă”, promiţând că nu există ”nicio diferenţă” între Vox şi PP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...