G4Media.ro

S&P a menținut perspectiva stabilă a ratingului României. Agenția a renunțat la…

S&P a menținut perspectiva stabilă a ratingului României. Agenția a renunțat la înrăutățirea acesteia la negativ, convinsă de Guvern că va modifica taxa pe active bancare

Agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă. “Credem că guvernul român va solicita o contribuție din partea părților interesate la nivel local și va revizui principalele părți ale ordonanței de urgență 114“, arată agenția, citată de Profit.ro

Profit.ro a prezentat anterior modificările pregătite în cazul taxei pe activele bancare. S&P urma să înrăutățească la negativ perspectiva de rating, decizie care ar fi putut avea drept consecință și retrogradarea după șase luni a ratingului suveran în categoria junk, însă Guvernul de la București a făcut contestație și a explicat experților agenției că va modifica semnificativ OUG 114. S&P explică explică publicarea cu întârziere a deciziei pentru țara noastră: “În acest caz, abaterea se datorează faptului că am rezolvat apelul pe această perspectivă pe România. Perspectiva a fost atacată la 1 martie 2019”.

Perspectiva stabilă reflectă așteptările S&P că bufferele fiscale și valutare ale României vor face față perspectivelor de temperare a creșterii economice și a riscurilor potențiale generate de OUG 114, arată agenția.

S&P precizează, însă, că ratingul ar putea fi redus în următoarele 12-24 luni dacă așteptata întoarcere a politicilor se va dovedi insuficientă pentru a evita o încetinire accentuate a economiei, care ar avea drept consecință venituri mai mici din taxe, creștere a ponderii datoriei în PIB și dobânzi mai mari. Spre exemplu, arată agenția, dacă flexibilitatea politicii monetare a României va slăbi, ca urmare a noii taxe pe activele băncilor, ar crește și presiunea asupra ratingului.

Citește integral pe Profit.ro

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Era bine sa ne dea Junk, că oricum asta suntem. Sa crape mustăciosul când nu o mai avea bani de pensii.

  2. Bani de pensii va avea chiar daca nu mai astupa nici o groapa pe vreun drum

    • Corect. De acolo vin banii de pensii. Si pentru pensiile speciale. Din taxele de drum si impozitele enorme platite de sectorul privat.

  3. Nu-nteleg, si p-astia i-a prostit Dragnea&Valcavou?!

    • Nu i-a prostit. I-a cumparat. Cu doua contracte de consultanta. Tot noi o sa le platim si pe alea !!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.