G4Media.ro

UPDATE: Soția lui Dan Adamescu reținută într-un dosar de evaziune fiscală de…

UPDATE: Soția lui Dan Adamescu reținută într-un dosar de evaziune fiscală de 43 de milioane de lei

UPDATE 16.07: Carmen Adamescu a fost reținută pentru 24 de ore, transmite Antena 3. Dosarul ar fi pornit de la o plângere a lui Alexander Adamescu, fiul său vitreg, mai arată sursa citată.

Domiciliul lui Carmen Palade (Adamescu), soția fostului mogul media Dan Adamescu, este percheziționat miercuri de polițiști, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Polițiștii fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 43 de milioane de lei.

Perchezițiile au loc la domiciliile mai multor persoane, bănuite că ar fi încheiat contracte fictive de management, prin care au prejudiciat societățile pe care le dețin sau le administrează.

Comunicatul oficial al Poliției:

La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 7 percheziții, în București./ Activitățile se desfășoară la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Foto: Carmen Adamescu (Sursa: Agerpres / Paul Buciuta)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pașaportul și viteză !! Coasta Frumoasă, Nuuuuu !! Afganistan, acolo-i sigur ! Eventual Siria.

  2. Nu mai inteleg nimic… nu asa procedeaza toti patronii astia cu firme de milioane de lei picați in conturile lor?