G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Școlile din București ar putea trece în online la mijlocul…

Sorin Cîmpeanu: Școlile din București ar putea trece în online la mijlocul lui octombrie, dacă trendul ascendent se menține

Ministrul Educației crede că elevii din București vor trece la cursurile online la mijlocul lunii octombrie, dacă trendul ascendent al numărului de infectări cu coronavirus se menține. Sorin Cîmpeanu a mai declarat la Digi24 că 13 localități depășeau vineri nivelul de 6 la mie și că, în această săptămână, elevii din aceasta vor face cursurile de acasă, online.

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna aceasta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate,” a declarat ministrul Educației la Digi24.

Dacă trendul se menține ascendent, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a mia declarat Sorin Cîmpeanu.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Bravo baieti, asa va vreau! Lasati liber la mall, club, nunti ca scoala nu e importanta!!!
  Si mai taiati un strop si din bugetul ala pe cercetare, ca poate ne ia careva ultimul loc din UE si ne facem de ras…

 2. Mulțumim iubiti conducatori pentru grija pe care ne-o purtati. De cand așteptam vestea asta. Bine insa ca se poate cu Congresul PNL, copiii insa este neapărat obligatoriu sa faca scoala on line. Pentru sparanghel nu e nevoie de prea multa oricum.

 3. Vreți să distrugeti totalmente învățământul.

  • Bună dimineața, te, și trezit din somn, pai este distrus gata, ca multe alte valori din tara asta, dacă o mai putem numi asa, dormiți români, ca veghează pnl la bună propășirea

 4. Trendul este exponential, cu un R de maxim 8 ( baza exponentului e 8, deci mare).
  Numaai ca e cam neclaar la cate zile se dubleaza cazurile (cu R=8, presupunem 1/3 din perioada de incubatie).

  Acum avem raportat 6x dupa o luna, putem presupune inca 6x dupa alta luna (6*(2 la mie)=14 la mie, 36x dupa 2 luni, 216 dupa 3 luni = 432 la mie, 1296x dupa 4 luni adica 2592 la mie, adica toti.

  • Olimpicule, savantule…. MAI AI FRAȚI, GENIULE!?
   Sperăm că nu te-ai puit….

 5. Bine că închid școlile….. jigodiile analfabete!!! Dacă guvernanții și-au terminat studiile la 40 de ani, considera că și copiii noștri pot face la fel!!!🤢🤢🤢🤢
  Parcă toți p-roștii din curtea școlii s-au strâns să guverneze România.

 6. Campene, nu te prinde 1 octombrie cu rata sub 6%, mai o saptamana si cateva zile de scoala. Te-ai pregatit de online? Sau tot asa bulibaseala ca anul trecut va fi?

  • Daca duminica rata era 2,44, iar cresterea de 69,5% de la saptamana la alta se mentine, duminica viitoare vor fi 4,13%, iar 4 zile mai tarziu (1 oct) spre 6 %. De unde ii ies lui Campeanu calculele cu 15 oct? Halal matematica….

  • Corect.
   Plus, bolnavii de peste 2 saptamani sunt deja imbolnaviti azi, nu-i mai scapa nici o masura restrictiva.
   Cu rata asta (x1.695 pe saptamana): 2 saptamani = 7 la mie,
   3-a,4-a saptamana deja trecem la procente.

 7. Din moment ce părinților nu le pasa de sănătatea propriilor copii, de ce i-ar pasa de sănătatea elevilor, ministrului Campeanu si prim ministrului Câtu?
  Lasati elevii sa se infecteze in mijloacele de transport in comun si apoi sa isi infecteze la școală colegii vulnerabili!
  Desfiintati pana și pragul de catastrofa nationala de 6 la mie!
  Care traieste bine, care crapa, sa nu sara parintii si sa ceara țap ispasitor, deoarece numai ei vor fii vinovați.