G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu schimbă referința pentru bugetul alocat educației, de la PIB la…

Sorin Cîmpeanu schimbă referința pentru bugetul alocat educației, de la PIB la bugetul național

“Sunt printre cei care susțin alocarea a cel puțin 15% din bugetul național pentru cheltuielile din educație (…) Mai mult de un leu din șapte din bugetul național, în opinia mea, trebuie să fie alocat educației”, a spus vineri, într-o conferință, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El schimbă, astfel, referința pentru calculul fondurilor alocate educației, în condițiile în care legal și procedural era folosit ca referință, până acum, Produsul Intern Brut. În condițiile actuale, procentul prezentat de ministru ar însemna, în continuare, doar puțin mai mult decât cel de acum și, în continuare, mult sub ținta de 6% din PIB pentru educație, prevăzută de lege și calificată de ministru drept “himeră”.

Produsul Intern Brut este folosit ca referință atât pentru că e prevăzut ca reper în lege *(prin ținta de 6%, nerespectată în ultimii 11 ani), cât și pentru că este referință statistică ce permite comparații și agregări de date la nivel internațional, prin Eurostat, de exemplu.

Citește articolul întreg pe Edupedu.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Nu contează cât vă păcălește, veți vota PSDNL 50% minim, animale de grajd ce sunteți.

 2. Adica invers decat au propcedat la subventia primita de partidele politice.

 3. Ce inseamna 15% din venitul la buget versus 6% din PIB? Daca venitul la buget este 30% din PIB (aud ca acum e cam 27%) atunci 0.15 x 0.3 = 0.045 adica 4.5% din PIB. Deci Sorin Campeanu nu schimba numai referinta ci si suma alocata aceasta fiind mai mica cu 25%. Concluzia s-o traga cine vrea.

  • Evident ca schema lui Tampeanu e mai putini bani pentru Romania Needucata.
   Vine acus Draggy Limbi-In-Coor la Peeeneeeleee sa ne explice cum partidul asta e providential si ceeel mai bun

  • Cred nu v-ați uitat de mult în oglindă, sa fi văzut ce nas maro aveți de la atâta educație cu limba pe care o faceți pentru propaganda sovietică. O sa va dezamăgesc spunându-va că PNL e un partid de doi lei, după standardele mele și adună în rândul său multe personaje pe care nu vreau sa le caracteriz pentru că ma cenzurează și pe bună dreptate. Dar sunt și oameni ok acolo, ca și în alte partide, in afara de Aur, unde n-am văzut niciunul.
   Dar partidul dvs providențial care este? Rusia unită , nu?

  • P00lifrici, sovietici is aia din PeeNeeLee-ul tau
   Melescanu, ex PNL, ex DIE
   Daianu, ex DIE
   Valeriu Stoica, ex PNL, ex judecator comunist, initiatorul legii pensiilor speciale.
   Lista poate continua.
   Aaa, á propos, Ralucuta, din #echipacastigatoare, aia educata la Moscova, ce mai face? Ca nu i-am auzit gurita sa critice invazia Ucrainei
   Mars la 💩

  • Alte mentiuni: Burduja Bancorex si El Grande Ohannis, Intai Ctitorul de USL2 si sclavul turnatorului Felix

  • Va dau dreptate cu toti pe care i-ati enumerat, sunt dintre cei la care m-am referit si eu, deci nu va mai agitati asa, ca nu va contrazice nimeni. Dar de ce evitati sa spuneti care sunt providentialii dvs. E Rusia Unita, nu, am nimerit-o, d-aia tot schimbati vorba. Ma gandeam eu.

  • Ghiorghi Simionovici sau AUR niciodata!!!
   Pacat ca cetatenia romana e jure sanguinis, altfel eram primul care-l expedia la Putin c-un sut in coor

  • Si daca nu erai un postalacheu cu un neuron jumate, intelegeai ca „invazia Ucrainei” mentionata mai sus e total incompatibila cu sustinerea putleristilor de la AUR

 4. Ce sens are ca nea horticultoru sa schimbe referinta ca vrea el. Nea tocana /caisa trebuie sa se raporteze la lege,care vb clar de 6% din PIB care ar trebui alocat, iar in realitate e alocat doar 2%.

 5. liberalizam educatia cum am liberalizat energia 😀