G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Incidența de Covid-19 va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației…

Sorin Cîmpeanu: Incidența de Covid-19 va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației pentru fiecare localitate în parte / Astfel școlile vor putea decide în privința sistemului de desfășurare a cursurilor

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că, începând de miercuri, va fi publicată zilnic pe site-ul ministerului rata de incidenţă COVID-19 pentru fiecare localitate în parte, pentru ca şcolile şi grădiniţele să poată decide asupra sistemului de desfăşurare a cursurilor – online sau faţă în faţă.

„Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie, prin hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB. În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educaţiei publică zilnic pe site rata de incidenţă pentru fiecare localitate în parte”, precizează Cîmpeanu.

El reaminteşte că, potrivit Ordinului comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

„Fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în şcoli şi grădiniţe”, transmite Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bai cetatene ministru, ce se mai aude cu Romania Educata?
    Hai ca plang comentatorii p-aici. Faceti ceva si pentru ei, macar ff.

  2. Adica pot decide sa faca online, chiar daca e sub 3 la mie, daca scoala asa vrea?Nu pricep articolul.

  3. La noi toti sunt defazati. Astia publica incidenta cand nu mai e incidenta, luam masuri cand trece varful valului., iau masuri toti agaricii fara sa fie epidemiologi sau virusologi. Suntem altfel, aproape curcubeu.